Jezerinac se obrušio na EU

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ima zemalja clanica Europske unije koje su protiv moralnog zakona, nesmetano dopuštaju ubijanje nerodene, a zacete djece, i toleriraju postupke uskracivanja života bolesnima i teško trpecim ljudima. Da bi izbjegli strašnu rijec 'ubijanje', oni ce ubojstva starih i teško trpecih ljudi nazvati eutanazijom, a ubijanje nevine djece abortusom"

Rekao je to vojni ordinarij Juraj Jezerinac, predvodeci misu u Mariji Bistrici, gdje je jucer održano 18. tradicionalno hodocašce hrvatske vojske i policije.

Hrvatska uskoro ulazi u EU, cije neke clanice pokušavaju legalizirati istospolne brakove, nastavio je Jezerinac, a ako se istospolne zajednice stave na istu razinu s brakom, "buducnost covjeka je pred uništenjem".

- Nagrizeno je dostojanstvo žene, majke i obitelji koja je utemeljena na zajednici muža i žene. Doista je opasno prihvatiti ovakav svjetonazor i k tome ga još legalizirati, porucio je vojni ordinariji te upozorio na negativnu ulogu medija i javnosti u cuvanju "Božjeg i naravnog zakona".

- Obitelj kao temeljna stranica nikada ne smije doci u pitanje ni pod cijenu nevjerojatnih pritisaka medija i usmjeravane javnosti, kazao je biskup Jezerinac, po kojemu se u Hrvatskoj danas premalo cuje struka, a suviše "rijec onih koji stvaraju senzacije i šire dezinformacije" te manipuliraju ljudskim nevoljama.

Vjernicima, kojih se u Crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca u nedjelju okupilo oko trideset tisuca, Jezerinac je porucio da "ne klonu u ljudskom i kršcanskom življenju" jer je u vremenu globalizacije vjera presudna, "gotovo važnija nego ikad dosad", te ih je pozvao da se mole "za haaške optuženike da se što prije vrate kucama".


Podijeli: Facebook Twiter