Jezerinac osudio umjetnu oplodnju i razvode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Crkva se nikad nece pomiriti sa zakonom o umjetnoj oplodnji jer je za nas dijete od zaceca covjek u pravom smislu rijeci i nikakav drugi zakon se ne slaže s Božjom voljom", kazao je vojni biskup Juraj Jezerinac, predvodeci svecano misno slavlje povodom 17. hodocašca Hrvatske vojske i policije u Mariju Bistricu.

Jezerinac je u propovijedi ukazao na to da je, po misnim citanjima, osnovna stanica ljudskog društva obitelj. "Muž i žena ne mogu i ne smiju samovoljno tu vezu prekinuti", kazao je i dodao da Crkva ima razumijevanja za one ciji brak nije uspio. Statistike, veli Jezerinac, pokazuju da se brakovi bez djece cešce raspadaju, a jedan od kljucnih problema hrvatskog društva je smanjenje broja stanovnika. "Tko ce, na osnovu takvih statistika, urediti mirovinski sustav", zavapio je biskup pa prešao na umjetnu oplodnju koja, za Crkvu, "ni približno ne može riješiti ovaj problem".

"Podupiremo svako nastojanje lijecnika da pomognu bracnim parovima da dodu do djeteta, ali ne možemo prihvatiti nacin da se dode do djeteta pod svaku cijenu pa cak i trovanjem drugih zametaka jer, ako želimo izgraditi Hrvatsku, ona mora biti izgradena na sigurnim temeljima", kazao je biskup.


Podijeli: Facebook Twiter