Sa Srdanom Jevtic, finalisticom Master Chefa, kratko smo popricali nakon posla koji je odradila na nedavnom Pazin Gourmetu.
- Kakvi su dojmovi?
- Velika mi je cast da su me pozvali. Kuhala sam sa šefom Robertom Pericem od kojeg sam jako puno naucila o spremanju divljaci. Zvali su me i da budem u žiriju. Prvi put sam bila u toj poziciji, i to nije tako jednostavno. Sada imam malo više razumijevanja za moj žiri u Master Chefu. Krasno je što je AZRRI pokrenuo cijelu ovu pricu vezanu za divljac... Jako sam puno naucila i drago mi je što je sav prihod išao u dobrotvorne svrhe.
- Što sada radite? Kakvi su vam planovi?
- Konacno sam se pocela baviti kuhanjem kao poslom. Kuham na jedrilicama jer tu je pristup opušteniji. Nakon što sam tri mjeseca bila zatvorena (nastup u Master Chefu, op.a.) trebalo mi je malo slobode. Na jesen imam nastupe na još dvije manifestacije u Gorskom Kotaru i Volovskom. Voljela bih raditi na raznim projektima. U laganim sam pripremama za pokretanje svoje TV-emisije, ali još ne znam na kojoj ce to biti televiziji. Televizija je branša koju tek upoznajem. Necu završiti u restoranu, ali cu biti prisutna u javnosti koju zanima gastronomija. Imam još jedan ispit na studiju mediteranske poljoprivrede u Porecu. Želim prenijeti ljubav i znanje da bih bila što kreativnija u kuhinji.
- Kakve su bile reakcije nakon Master Cfeha? I sada vas je jedna djevojcica molila da se slikate zajedno.
- Zaboravim da je cijela Hrvatska to gledala, a onda me ovakvi klinci na to podsjete i na to koliko je važna kuhinja. Klinci koji mi prilaze me svaki put iznova dirnu. Nakon showa me ljudi nisu gnjavili. Dobila sam predivne susrete s ljudima. Ljudi su se podsjetili koliko je važno da se obitelj nade za stolom oko hrane. To nije samo stvar prehrane, nego i socijalnog aspekta covjeka. Ljude dirne kada osjete nešto iskreno. (S. BENIC)