Jet2.com: 2013. od Pule do Leedsa

Početkom ljeta Jet2.com uveo je liniju iz Manchestera (Saša MILJEVIĆ)
Početkom ljeta Jet2.com uveo je liniju iz Manchestera (Saša MILJEVIĆ)

Od naredne godine, točnije svake nedjelje od kraja svibnja 2013., Pula će letovima niskotarifne aviokompanije Jet2.com čija je cijena 59,99 eura po osobi u jednom pravcu uključujući i pristojbe, biti povezana s engleskim Leedsom i cijelim područjem Yorkshira.

- Otvaranjem linije iz Leedsa prema Puli omogućili smo stanovnicima ovog engleskog grada da posjete ovu prekrasnu hrvatsku destinaciju. Sjajno je i za stanovnike Pule i okolice što će sada moći letjeti izravno u Leeds, rekao je Ian Doubtfire, glavni direktor Jet2.coma, kompanije čiji zrakoplovi s Otoka u Pulu već slijeću iz Manchestera i Newcastlea.

Nova linija koja će se uvesti uoči idući turističke sezone pokriva tržište od tri milijuna stanovnika, a Bruno Rogović, direktor pulske Zračne luke, poželjevši liniji mnogo uspjeha, vjeruje da će i mnogobrojni Puljani i Istrani iskoristiti pogodnost vodeće leisure-kompanije. Da će nova linija otvoriti vrata istarske regije tisućama novih turista, vjeruje i Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre.

Inače, putnici Jet2.coma mogu ponijeti 22 kilograma prtljage, dodatnih 10 kilograma ručne prtljage unijeti u kabinu, a razmještaj putnika obavlja se sistemom rezervacija. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter