Jesu li piramide energetske mašine?


U kalendar predavanja o bosanskim piramidama kod Visokog, nezavisni i za mnoge kontroverzni istraživač dr. Semir Osmanagić je između Ljubljane, Pize i Helsinkija uvrstio i malu Fažanu, gdje je proteklog tjedna u napetosti držao publiku čak dva i pol sata. Multimedijalni centar u Fažani bio je dupkom ispunjen ljudima koji su došli poslušati predavanje "Teslini skalarni valovi na bosanskoj piramidi Sunca", a kojim je Osmanagić obuhvatio sve o navodnim piramidama u Bosni i Hercegovini te novim spoznajama i istraživanjima pod njegovim vodstvom.

Istraživanja diljem svijeta

Podsjetimo da Osmanagićeve tvrdnje i istraživanja oficijelna znanost drži u najmanju ruku pseudoznanstvenim i neozbiljnim, a mnogi iz tih krugova i opasnom prijevarom.

No, što zajedničko imaju pet kontinenata, uključujući i Europu? Piramide! Upozorava Osmanagić u uvodnom djelu predavanja popraćenog brojnim fotografijama. Pri tome, odbacuje tezu da su egipatske, južnoameričke i ostale piramide, bila ukopna mjesta kraljeva.

- Zaboravite sve čemu su vas učili. Piramide nisu grobnice i puno su starije, kaže Osmanagić. U povijest se, prema njemu, treba vratiti više od 10 tisuća godina, pa i barem 30-ak tisuća godina u slučaju najveće piramide na svijetu, oko 200 metara visoke Bosanske piramide Sunca, za koju protivnici ovakvog razmišljanja tvrde da je obična geološka formacija, dakle brdo imenom Visočica. Osmanagić je naveo je da se kroz svoja istraživanja diljem svijeta susretao s doslovnim zavjerama u svrhu nijekanja postojanja piramida na nekim lokacijama (lokalne vlasti na Mauricijusu tvrde da su tamošnje piramide hrpa kamenja preostalog od čišćenja polja). Sukobio se i sa znanstvenicima na bosanskim temama koji su, kaže, odbacivali sve teze bez da su ikada i posjetili Visoko i uvjerili se u pravilne oblike piramida/brda kojim dokazuje umjetnu gradnju i orijentaciju sa stranama svijeta, a kamoli da su pogledali otkopane strukture.

Može se Osmanagiću vjerovati ili ne, ali mnoge stvari koje navodi potiču slušatelja na preispitivanje povijesti, vlastitih saznanja i razmišljanja. Publika koja se zatekla u Fažani očito je ona koja je sklona otvoriti se novim pogledima na povijest, a bilo je tu i žustrih pobornika koji su na glas odobravali njegove tvrdnje. Osmanagiću, uostalom, nije lako odoljeti i zbog njegova šarma i opaski.

Emitiranje skalarnih valova

- Vidimo piramide u Americi i Aziji. Jasno je da su djelo iste građevinske firme, šali se Osmanagić. Za piramidu Sunca kaže da je građena od najkvalitetnijeg betona pa dodaje: "Ipak smo mi Bosanci poznati kao dobri građevinski radnici".

Za tunelski kompleks Ravne i piramidu Sunca utvrdio je ne samo da su energetska mašina već i zdravstveni kompleks. Izlječenje je upravo razlog, tvrdi, što ih je davno gradila neka napredna civilizacija koja je napučivala zemlju prije nas. Energetska istraživanja su, rekao je, proteklih godina provodili brojni međunarodni neovisni timovi eksperata.

- Piramida emitira skalarne valove, kojima se prije stotinu godinu bavio Tesla, prvi nakon tisuća godina, rekao je Osmanagić te objasnio da takvi valovi imaju strahovitu brzinu pa zaključuje da su piramide očito bile i sredstvo međuplanetarne komunikacije. Pozvao je Fažance u Visoko, gdje se mogu pridružiti i volonterskim akcijama. Dok je Osmanagić publici potpisivao svoje brojne knjige, fažanski načelnik Radomir Korać naveo je da je ovo tek jedno od brojnih predavanja koje Općina priprema u MMC-u. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter