Jeste li već odabrali kupaći kostim?


Svidjelo se to nama ili ne, ubrzane klimatske promjene i brzi trendovi, brzo mijenjaju i garderobu u našem ormaru. Iako će kalendarski za koji dan, klimatski je ljeto definitivno dobrano stiglo i s njime novi val, naravno kupaćih kostima.

Baš kao i u ostalim sezonskim kolekcijama, modni trendovi pokazuju demokratičnost mode u punom sjaju, koji se, po vremenskoj dinamici mode,  oslanjaju na retro dominantan trend. Tako je iz čednih 60-ih ponovno na plaži pin-up dvodijelni kupaći kostimi sa visokim gaćicama, iz liberalnih 70-ih na kupaće su se vratile resice ili heklani kupaći kostimi koji u kombinaciji sa neonskim vrištećim bojama iz 80-ih tvore kupaće kostime za ljeto 2014.

Veliki povratak popularnosti doživjeli su jednodijelni modeli koji su ove sezone obogaćeni živopisnim printevima, ukrašeni drapiranim detaljima, prorezima i šarmantnim volanima. A za one koji koketiraju između bikinija i jednodijelnog badića, dizajneri su opet aktualizirali monokini - jednodijelni kupaći kostim kojem su gaćice i grudnjak spojeni  jednom uskom linijom sa prednje strane.

Ako ste ljubiteljica dvodijelnih modela, ove sezone se možete počastiti s bezbroj različitih uzoraka i materijala. Pritom male grudi vole grudnjak na trokutiće ili bez naramenice, a velike košarice sa žicom. Klasičarke će posegnuti za jednobojnim modelima, dok će dame koje žele biti primijećene posegnuti za jednim od niza modela u svim duginim bojama, ukrašenim popularnim prugicama, točkicama ili animal printom.

Naravno, sigurna kupovina u ekonomski nesigurnim vremenima je ono u što valja investirati - mornarski kupaći, dakle tamnoplavi sa bijelim crtama klasik je koji funkcionira u svim razdobljima, prilikama i plažama. A oni koji prate trendove i trenutnu nogometnu brazilomaniju odabrat će šareni kupaći kostim s palmama, bananicama i svom egzotikom Amazone.

Zato pametno, ipak je odabir kostima možda najzahtjevniji stilski izlet. (L. BAGAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter