Jeste li spremni za sezonu sandala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ima li neuglednijeg prizora od nepedikiranih stopala u cipelama otvorenih prstiju ili sandalama? Grubi sloj rožnatog zadebljanja na petama podsjeca na karton ne samo na prvi pogled nego i na dodir. Osim estetskih, dovodimo ih u red i iz medicinskih razloga jer postoji izgledna opasnost da bismo takvima mogli "ozlijediti" sebe i svoje najbliže.

Iako je koža na stopalima pet puta deblja nego na ostatku tijela, to ne može biti izgovor da je pet puta više zanemarujemo. Tanki hidrolipidni sloj na njima zaštitit cete ako se prilikom svakog nanošenja hidratantnog ili hranjivog preparata za njegu tijela sjetite i stopala.

Tijekom ljeta ona zahtijevaju još više njege jer je koža izloženija i sklonija dehidraciji. Kad nanosite vodootpornu kremu sa zaštitnim faktorom, aplicirajte je i na stopala, a navecer ih bogato premažite hranjivom kremom i navucite pamucne carape da se oporave tijekom noci.

Svaka pedikura, bila ona kucna ili profesionalna, pocinje 10-minutnim namakanjem nogu u kupki tople vode kojoj smo dodali ljekovite soli, koje djeluju osobito opuštajuce na osobe ravnih stopala.

Održavanje stopala u reprezentativnom izdanju podrazumijeva redovit tjedni piling uz pomoc preparata s grubljim granulama, dvostranih turpijica ili kamena plovucca.

Specijalizirani mirisni sprejevi jednostavni su za upotrebu i djelotvorni. Ako je rijec o antiperspirantima koji zatvaraju pore radi usporavanja znojenja, treba paziti da se ne pretjera s upotrebom jer ce izazvati isušivanje kože.

Nema "liberalnijeg" dijela tijela za eksperimentiranje neobicnim koloristickim kombinacijama od nožnih noktiju. Prijedlog, jedan nokat nalakirajte lakom boje fuksije, drugi narancastim. Obje boje su u trendu i zaslužuju ravnomjernu zastupljenost.


Podijeli: Facebook Twiter