Jessica Lurie nastupila u Umagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na svojoj europskoj turneji americka glazbenica, prije svega instrumentalistica i skladateljica Jessica Lurie predstavila se prvog dana ožujka svojim ansamblom ljubiteljima dobre glazbe u Umagu.

Caffe bar Circolo bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a posjetitelji su uživali u širokom opusu Jessice Lurie i njenog sastava u kojem su uz nju još klavijaturist Erik Deutsch, Brandon Seabrook na gitari i bendžu te Marjan Stanic, makedonski Slovenac na bubnjevima i drugim udaraljkama.

Jessica se, osim glasom, predstavila i kao instrumentalistica uglavnom svirajuci saksofon te flautu i harmoniku, ovisno o karakteru skladbe.

Energicnom svirkom Jessica i njen bend predstavili su neke novije stilove i skladbe u posebnim žanrovski mješavinama. Najviše izvedenih skladbi bilo je s njenog najnovijeg albuma "Shop of Wild Dreams", a publika je cula i nekoliko skladbi koje priprema za novi album.

U skladbama je predstavljeno mnogo individualnosti - svatko je unio dio svog stila i glazbenog opredjeljenja, pa su se kroz repertoar Jessica Lurie Ensemblea miješali najrazlicitiji glazbeni stilovi, stvarajuci nešto novo. Glazbeni moto ovih glazbenika temelji se na eksperimentiranju jazz izricaja pod utjecajem klezmera i balkanske tradicijske glazbe, u što se odlicno uklapa Brandon izvlaceci neobicne zvukove iz svoga bendža.

Bilo je to obilje glazbenih stilova, ritmova i zvukova, ugodnih za slušanje. Potvrda je to da se radi o pravim profesionalcima, velikim glazbenicima koji uvijek traže nešto novo. Jessica je imala i nekoliko nastupa u Hrvatskoj prije nekoliko godina, a u okviru ove turneje Jessica Lurie Ensemble predstavio se, osim u Umagu, i u Zagrebu te Rijeci. Svoju turneju nastavljaju u Njemackoj.


Podijeli: Facebook Twiter