Jesenji vikend u znaku tartufa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu 7. vikenda tartufa - izložbe tartufa, gljiva i domacih proizvoda, Buzet ce po prvi puta ugostiti 4. Gastro okuse Istre, tradicionalnu prezentaciju malih istarskih ugostitelja. Sadržaje ove jesenske manifestacije predstavili su predsjednik Turisticke zajednice i gradonacelnik Buzeta Valter Flego, direktorica TZ-a Nada Prodan Mrakovic, predsjednica buzetskog Udruženja obrtnika Loredana Krbavcic te tajnik županijske Obrtnicke komore Eros Soric.

Program zapocinje u petak u 14 sati okruglim stolom u hotelu Fontana pod nazivom "Problem u školstvu i zapošljavanje u ugostiteljskoj djelatnosti". U 17 sati krecu Gastro okusi Istre predstavljanjem izlagaca i izložbom jela, a slijedi degustacija jela i gastro show. Predstavit ce se 50-tak izlagaca iz svih istarskih udruženja obrtnika kao i nekoliko vinara. Gosti su ugostitelji iz bratskih opcina Cabra i Kopra. Posjetitelji ce kupnjom suvenir tanjura i caše moci degustirati 70-ak vrsta jela.



Sajam se službeno otvara u subotu u 13 sati, a tijekom subote i nedjelje od 11 do 19 sati, u velikom šatoru na parkiralištu u Mašimovoj škuji, predstavit ce se šest tvrtki za prodaju i otkup tartufa te 50-ak vinara, proizvodaca rakija, meda, maslinovog ulja, gljiva i ostalih proizvoda. Za zabavni dio programa zaduženi su domaci gunjci i "Trio mažinin".


Podijeli: Facebook Twiter