"Jesenje note" u Vižinadi

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

U Vižinadi je održan susret zborova pod nazivom "Jesenje note". Na koncertu održanom u domu kulture u Vižinadi sudjelovali su zborovi koji djeluju u sklopu zajednica Talijana u Umagu, Bujama, Grožnjanu i Vižinadi.

Domaćini, mješoviti zbor "Armonia" iz Vižinade predstavili su se, pod ravnanjem maestra Davida Circote pjesmama "Amici miei" i "Rose rosse" Massima Ranieria u aranžmanu Davida Circote, a potom sa zborom Grisinum iz Grožnjana izvedbom "Vela Luka" Olivera Dragojevića i Siyahamba narodne pjesme iz Afrike. Mješoviti zbor "Fulvia Tomize" iz Umaga pod ravnanjem maestra Maurizia Lo Pinta izveo je "Potpourri di canzoni istriane", "Roma non far la stupida", "Canto alla mia terra" i "Attenti al Lupo". Grožnjanski zbor "Grisium" pod dirigentskom palicom Davida Circote izveo je pjesme "Ramaya" Afric Simonea, "Can't help falling in love", Elvis Presleya i megahit Beatlesa "Let it be". Zbor Zajednice Talijana iz Buja, pod vodstvom Maurizia Lo Pinta, nastupio je s pjesmama "Lo vedi ecco il Buiese", "Nineta in gondola", "Ribari", "Cantensenores" i "La valle dell'amore". Za kraj su svi zbirovi zajedno otpjevali pjesmu "In vino veritas" velikog istarskog skladatelja i zborovođe Nella Milottija.

Ovaj prvi susret zborova zajednica Talijana otvorila je Giuseppina Rajko, zamjenica župana Istarske županije, a u ime domaćina pjevače i publiku pozdravio je Marko Ferenac, načelnik općine Vižinada. Uz njih susretu su prisustvovali predstavnici gradova Buja, Norma Aquavita i Umaga, Floriana Bassanese Radin zamjenica gradonačelnika Grada Umaga. Zadovoljna uspjehom, ali i zanimanjem pjevača i publike Neda Šainčić Pilato, predsjednica Zajednice Talijana iz Vižinade vjeruje kako će ovaj susret, kojem je ovo bilo prvo izdanje prerasti u tradiciju. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter