Jesen u stilu pedesetih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marc Jacobs je za jesensku kolekciju Louis Vuittona inspiraciju pronašao u elegantnim pedesetim godinama koje su prepoznatljive po suknjama visokog struka dužine ispod koljena, romanticnim rukavima, kragnama i ženstvenošcu.

Prada
je takoder krenula u tom stilu, njezine haljine za jesen oduševile su modne urednike pa je tako jedna od njih dospjela na cak tri naslovnice za mjesec rujan. Osim haljinica, pedesete su bile poznate po simpaticnim vesticama koje se nose na traperice ili na hlace mrkva kroja, mackastim okvirima naocala, velikim torbama.

Giles
je napravio zanimljivu kolekciju inspiriranu spomenutim razdobljem, no njegova inspiracija proizašla je iz donjeg rublja koje je on stavio u prvi plan i ucinio ga nosivim i po danu.

Urednica americkog Ella Kate Lanphear, inace poznata po rockerskom i pomalo mracnom stilu odijevanja u novom je broju veliku pažnju posvetila upravo komadima inspiriranim pedesetim godinama.

Elegantni, sofisticirani i prije svega jako ženstveni komadi po mišljenju urednice lako se kombiniraju da modernim detaljima i stvaraju zanimljiv look kao stvoren za tmurnu jesen 2010.


Podijeli: Facebook Twiter