Jerseyband ispracen ovacijama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jerseyband je u ponedjeljak oduševio pulsku publiku u Domu hrvatskih branitelja nastupivši u sklopu Jazzbine. Kombinacija jazza, metala i hardcorea koju svira ovaj sedmeroclani sastav ispracena je ovacijama.

Svoj stil nazivaju lungcore, ali ako bismo nastup Jerseybanda sveli iskljucivo na konstataciju da se radi o spoju razlicitih glazbenih pravaca, ne bismo zapravo rekli ništa. Ono što decki sviraju treba se doživjeti na licu mjesta.

Iako u ekipi imaju gitarista, basista i bubnjara, vode ovog glazbenog napada su cetvero puhaca, troje saksofonista i jedan trubac. Ti puhaci na trenutke zvuce kao gitaristicki kvartet koji proizvodi pravu heavy metal grmljavinu.

U svojoj inovativnosti idu toliko daleko da u "Rise Of The Meat Curtain", odsviranoj na kraju, puhaci imitiraju zvuku udaraljki. Pored toga, ne smijemo zaboraviti ni nevjerojatne glasovne egzibicije bariton-saksofonista Alexa Hamlina u pjesmi "Rats In The Boxes (Pigeons In The Boxes)".

Uz Hamlina metalskim vriskovima se istice Brent Madsen koji svira i trubu. Hamlin se otpocetka postavio kao frontman, puno pricajuci, što mu ne možemo zamjeriti jer je atmosfera bila nekako prisna, a Hamlin se potrudio nauciti i pokoju rijec na hrvatskom.

Za prisnu atmosferu zaslužno je još jedno preuredenje bine i malog auditorija koji su se ovaj put stisnuli iza velike bine u glavnoj sali doma, što se na koncu pokazalo taman s obzirom na broj posjetitelja.

Jerseyband je na turneji na kojoj promovira album "Beast Wedding".


Podijeli: Facebook Twiter