Jerman zbog ozljede u Kitzbühelu završio karijeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenski skijaš Andrej Jerman, specijalist za brze discipline, objavio je danas da prekida karijeru, a to je odlučio nakon teškog pada na prvom treningu spusta u Kitzbühelu prošlog tjedna.

"Planirao sam nakon Kitzbühela donijeti konačnu odluku hoću li nastaviti do Olimpijskih igara Sočiju, ali je ovaj pad otklonio sve dvojbe", rekao je Jerman na konferenciji za novinare u Ljubljani, najavljujući da se oprašta od aktivnog skijanja i nastupa.

Pobjedama u spustevima za Svjetski kup u Garmisch-Partennkirchenu 2007. i Bormiju 2009. godine, drugim mjestom u Garmisch-Partennkirchenu 2007. i trećim u Chamonixu 2008. Jerman je bio najuspješniji slovenski natjecatelj u toj disciplini, ali su ga pri tome često pratile ozljede.

"Ozljede su obilježile moju karijeru i ostavile posljedice, ali me je volja uvijek vukla naprijed", rekao je 34-godišnji Jerman.

Prilikom pada na treningu u Kitzbühelu ozlijedio se pa je morao helikopterom biti prebačen u bolnicu, a i svoju prvu ozljedu zaradio je na istoj stazi na samom početku karijere. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter