Jerković (Istra 1961): Ugodnije mi je u veznom redu

Vedran Jerković (Danilo MEMEDOVIĆ)
Vedran Jerković (Danilo MEMEDOVIĆ)

Čim je obavljen ždrijeb za novu sezonu, u redovima Istre 1961 bili su svjesni da ih na startu očekuje sve, samo ne lagan posao. Ples kuglica odredio je da će prva dva kluba koja će pohoditi Drosinu biti Hajduk i Dinamo, dok će zeleno-žute prvo gostovanje odvesti u Koprivnicu, na noge Slaven Belupu. Prva tri ogleda protiv tri prvoplasirane momčadi u prošloj sezoni.

- Nitko od nas nije očekivao da će nas Slaven Belupo tako uvjerljivo svladati - rekao je Vedran Jerković, veznjak Istre 1961. - Došli smo u Koprivnicu da pobijedimo. Dobro smo se postavili i domaćin nam nije mogao ništa. Prvi pogodak nas je malo "lupio o glavu", pokušali smo se vratiti, taman opet malo počeli igrati, kad se dogodila ta kontra, Slaven je zabio za 2:0 i dalje je sve bilo puno teže - kazao je Vedran Jerković, 21-godišnjak rođen u Bugojnu, koji je prošlog ljeta pristigao u Pulu iz Sesveta.

Jerković je u prošloj sezoni upisao 18 nastupa za Istru 1961, no samo je u tri navrata na travnjaku proveo svih 90 minuta. Uvijek je igrao na poziciji zadnjeg veznog, no početkom ljetnih priprema Igor Pamić je istaknuo na Jerkovića vidi na mjestu stopera. Kad je sezona počela, Jerković je opet osvanuo na zadnjem veznom i protiv Hajduka odradio svih 90 minuta, dok ga je u Koprivnici u 78. minuti zamijenio Jugović.

- Priznajem da sam i ja bio malo iznenađen kad mi je trener na početku priprema rekao da ću igrati stopera. No, premda se odreda radi o vrhunskim igračima, veznjaci koji su ljetos došli u Pulu nisu još pohvatali sve konce, dobio sam priliku. Nije mi strano igrati stopera, mogu to odraditi, ali slagao bih kad bih rekao da mi ta pozicija više leži od one u veznom redu. Pomagali su mi savjetima stariji suigrači Čagalj i Budicin da bih se lakše privikao na stoperske zadatke, ali skoro čitav sam život igrao u veznom redu i tamo se puno ugodnije osjećam - ustvrdio je Jerković.

Nakon 180 minuta "žive" igre Istra 1961 na svom kontu ima samo jedan bod i nalazi se na devetoj poziciji, tik iznad linije koja dijeli one koji će ostati prvoligaši od klubova koji će skliznuti u niži rang. Nimalo lijepa situacija tri dana prije nego što će na Drosini istrčati nogometaši višestrukog prvaka Hrvatske.

- Ni Dinamo ne igra bajno na početku sezone, a mi ćemo istrčati na domaćem terenu, pred našom vjernom publikom koja je jedna od najboljih u Hrvatskoj i koja nas maksimalno podržava i kad gubimo i kad pobjeđujemo. Stoga na domaćem terenu uvijek igramo 30-40 posto bolje i uvjeren sam da imamo velike šanse pobijediti subotnju utakmicu, zaključio je Jerković. (Ivica CEROVAC)

Buje uigravanje za Dinamo

U srijedu će nogometaši Istre 1961, s početkom u 18 sati, u Bujama odigrati prijateljski susret protiv tamošnjeg trećeligaša. Kao i onaj prošlotjedni protiv Novigrada, i ovaj će ogled poslužiti Paminju da još malo posloži kockice zeleno-žutog mozaika.


Podijeli: Facebook Twiter