Jerin: Dr. Hrstić je optimalan izbor

Dr. Hrstić i dr. Jerin (arhiva, M. MIJOŠEK)
Dr. Hrstić i dr. Jerin (arhiva, M. MIJOŠEK)

"Imenovanje dr. Irene Hrstić sanacijskom upraviteljicom pulske bolnice optimalan je izbor, budući da se radi o stručnjakinji koja je donedavno radila u vodećoj medicinskoj ustanovi u Hrvatskoj, u bolnici Merkur. Uz to, iznimno sam zadovoljan što nije izabran netko od nezdravstvenih djelatnika, jer bi to predstavljalo nepremostivu teškoću u funkcioniranju bolnice", komentirao nam je jučer dr. Lems Jerin, ravnatelj pulske Opće bolnice, odluku Vlade o imenovanju novog rukovodstva bolnice koje bi u sljedeće tri godine trebalo provesti sanaciju ustanove opterećene s najmanje 170 milijuna kuna duga.

Pitamo ravnatelja je li ga zatekla odluka Vlade. "Nikako. Mi već dugo čekamo odluku o imenovanju sanacijskog upravitelja i vijeća bolnice", kaže dr. Jerin.

"Zadovoljan sam izborom sanacijske upraviteljice i vijeća pulske bolnice i uvjeren sam da će znati braniti interese bolnice i županije. Nadam se da će se ministar držati obećanja, da sanacija neće biti nauštrb razine zdravstvenih usluga", kaže Valerio Drandić, načelnik Uprave Istarske županije, godinama na čelu Upravnog vijeća bolnice. Ovo je vijeće raspušteno još prije mjesec i pol dana, a tehničke poslove rukovođenja bolnicom obavljao je ravnatelj. To što u Sanacijskom vijeću Opće bolnice Pula nema predstavnika Istarske županije ne znači da će Županija kao vlasnik bolnice ostati posve po strani.

"I dalje ćemo biti vrlo blizu tijelima upravljanja, jer je bolnica od našeg velikog interesa", kaže Valerio Drandić. (D. PALIBRK)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter