Jerin: Dogovorena isplata prekovremenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon 3 godine pregovaranja konacno je sklopljen sporazum o ostvarivanju prava na odradene prekovremene sate za medicinske sestre i drugo osoblje pulske bolnice. Upravo zbog neisplacenih prekovremenih sati 30-ak medicinskih sestara nije više imalo strpljenja cekati i tužilo je bolnicu, o cemu smo izvještavali u Glasu Istre. Medutim niti jedna presuda, koliko nam je poznato, još nije donesena.

Kako nas je u utorak izvijestio ravnatelj Opce bolnice Pula prim. dr. Lems Jerin, sporazumom je zakljuceno da ce bolnica isplatiti 40 posto vrijednosti nagomilanih odradenih prekovremenih sati, i to u 8 mjesecnih rata do kraja ove godine. Dogovoreno je da ce preostalih 60 posto prekovremenih radnici iskoristiti kroz slobodne dane.

Rijec je o ukupno 50.220 prekovremenih sati ostvarenih do 31. kolovoza 2009. cija je ukupna vrijednost 1,5 milijuna kuna.

Pred upravom i zaposlenicima je realizacija potpisanog. Svi djelatnici s neisplacenim prekovremenim satima dobit ce od racunovodstva obrazac s predloženim izracunom koji trebaju potvrditi svojim potpisom ili ga pak odbaciti. U slucaju da ga odbace, svoja prava mogu tražiti drugim putem, odnosno tužbom.

Medicinske sestre koje su ranije tužile bolnicu mogu takoder ostvariti prava iz nedavno potpisanog sporazuma ukoliko povuku tužbu i o tome pismeno izvijeste bolnicu. U protivnom, morat ce cekati ishod tužbe. Ukoliko ne odustaju od tužbe, nece moci koristiti ni slobodne dane na temelju odradenih prekovremenih sati. Kako je izjavio Jerin, u bolnici ocekuju povlacenje vecine tužbi.

Potpisnici sporazuma su predsjednica Radnickog vijeca i povjerenici sva tri sindikata koja djeluju u bolnici te ravnatelj u ime poslodavca. (J. ORLIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE U SRIJEDU.


Podijeli: Facebook Twiter