Jergovic: Sigurno cemo igrati na Verudi!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije tocno mjesec dana kad je, za vrijeme priprema reprezentacije u Rovinju, obišao gradilište na stadionu "Aldo Drosina", glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebric tada je otklonio svaku mogucnost da ce se HNL u sezoni 2009./10. igrati i gledati u Puli.

U utorak, 7. srpnja, u Zagrebu se nastavlja lipanjska sjednica Skupštine Udruge Prve HNL na kojoj ce, kako je najavio predsjednik Istre 1961 Darko Jergovic, biti aktualizirano pitanje domacinstva pulskog prvoligaša na Verudi.

"Osobno smatram da se Prva liga mora igrati u Puli, inace za nas nema ni smisla igrati je. Uostalom, ni Maksimir apsolutno ne zadovoljava uvjete pa se na njemu igraju utakmice reprezentacije. Mi smo jedini klub koji trenutno gradi stadion koji ce, kad bude gotov, zadovoljavati i UEFA-ine i FIFA-ine standarde. Stoga, ako netko ima pravo od HNS-a tražiti ustupak, onda smo to mi. A to što mi tražimo definitivno nije puno jer cemo u svim ostalim segmentima sigurno udovoljiti zahtjevima. To ne bi smio biti problem nikome", veli Jergovic.

Ipak, prvenstvo je pred vratima, karavana se pokrece za manje od 20 dana, a oblak s velikim upitnikom i dalje visi nad Verudom.

"S obzirom na sve ovo što se vec dogada oko Lige 16 i (ne)uvjeta, ja bih rekao da je prvenstvo u startu neregularno, a pitanje naših reflektora najmanji problem u cijeloj prici. Ja sam sto posto uvjeren da cemo igrati na Verudi!", zakljucio je Jergovic. (M. VUKŠIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD 7. SRPNJA


Podijeli: Facebook Twiter