Jergovic: Šanse su nam i dalje jedan posto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjednica Skupštine Udruge prvoligaša održana u ponedjeljak u Zagrebu iznova je, uoci nastavka prvenstva nakon dvotjedne stanke, aktualizirala slucaj "Veruda", odnosno mjesto odigravanja domacih utakmica pulskog prvoligaša "Istre 1961". Najvažnija vijest: ništa novo. Predstavnici prvoligaša opet su podržali zahtjev Verudeža da im se do završetka radova na "Drosini" dopusti igranje domacih utakmica na Verudi i to bez reflektora, odnosno u poslijepodnevnom terminu.

Opetovana deklarativna podrška udruge za pulskog prvoligaša i dalje nema osobitu težinu jer ce zadnju rijec dati HNS, kojem ce stav Udruge prvoligaša biti proslijeden kao preporuka. Potvrdio je to predsjednik "Istre 1961" Darko Jergovic nakon sjednice udruge.

"Stav udruge po tom pitanju nema jako veliku težinu jer je konacna odluka opet na glavnim tijelima HNS-a, izvršnom odboru te odjelu za licenciranje. Znajuci kakvo ozracje vlada prvenstveno u odjelu za licenciranje i odjelu za sigurnost, i dalje mislim da su naše šanse za igranje na Verudi minimalne, jedan posto", ustvrdio je Jergovic.

"Što se nas tice, ovo je malo drugacija situacija u odnosu na prije dva mjeseca kad smo agitirali da nam se dopusti igranje na Verudi od sedmog kola, pod uvjetom da ispravimo neke manje nedostatke na tom stadionu i postavimo reflektore. U meduvremenu se ispostavilo da je ta varijanta nemoguca i iz financijskih, ali i tehnickih, odnosno sigurnosnih razloga. S obzirom na ove kombinacije oko TV prijenosa i emisije 'Volim nogomet', pojavio se dodatni argument u prilog tome da nam se napokon amenuje Veruda", kaže Jergovic.


Podijeli: Facebook Twiter