Jergovic: Kad bude stadiona, bit ce i pravog kluba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetak novog tjedna donio je malo olakšanja nogometašima "Istre 1961". Nisu, nažalost, dobili zaostale place, ali odsad barem mogu normalno trenirati na stadionu na Verudi. Nakon treniranja na skracenom terenu ili u Medulinu, sad ce trener Elvis Scoria i suradnici imati barem one osnovne uvjete za rad. Ne i za igranje, buduci da je sad definitivno potvrdeno da ce "Istra 1961" domaci susret protiv "Lokomotive" odigrati u subotu na Kantridi.

No, u gradu je i dalje glavna tema "sedmica" koju su Puljani "popili" u Maksimiru, ali i situacija na travnjaku koja polako izmice kontroli. Trener Scoria javno je zatražio da se netko iz Uprave obrati igracima i objasni im trenutnu situaciju u klubu.

- Za ovaj maksimirski poraz igraci ne mogu tražiti opravdanje u tome da nisu dobili place - rekao je predsjednik kluba Darko Jergovic. - Klub im duguje tri place i oni ce ih sigurno dobiti. Medutim, tražim od njih da se ponašaju kao profesionalci. Mogu se ugledati na naše navijace, "Demone", koji su ih bodrili cijelu utakmicu i koji su ih pljeskom ispratili s travnjaka, iako su izgubili 1:7.

- Shvacam da je Scoriji teško raditi u ovakvim uvjetima kad i prijateljske utakmice mora igrati izvan Pule, ali sad je situacija u kojoj moramo svi staviti glave skupa i izgurati ovo razdoblje dok se ne zgotovi stadion. Ovo su teška vremena za sve, ali onog trenutka kad budemo imali stadion, imat cemo i pravi klub, zakljucio je Darko Jergovic. (R. CAR)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD 28. SRPNJA


Podijeli: Facebook Twiter