Jer ti si princeza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Biti princeza na jedan dan - poželi vecina pripadnica ženskog spola jer izgleda da je vjencanica upisana u ženski DNK. Ona je kao neki barkod na kasi koji treba proci ispit valjanosti i uci u bracnu ljubav, luku, gnijezdo koje ce, naravno, biti popraceno suzama radosnicama i konfetima.

Povijest kaže da su u doba Austro-Ugarske Monarhije mladenke kupovale vjencanice da bi u njima proživjele "najljepši dan" u životu. Nakon toga haljina ne bi završila na tavanu, gdje bi se unucad igrala oblaceci je, vec bi novopecena mlada tu istu haljinu koristila još najmanje tri mjeseca noseci je na raznoraznim balovima, primanjima i svecanim prigodama. Tako su nekad mladenke spajale ugodno s korisnim!



U vrijeme kada je Austro-Ugarska postala dio turistickih prospekata, mladenke kupuju vjencanice koje nose samo jednu noc, a još je više onih koje ih unajmljuju. Možda je to zato što "sudbonosno da" više ne obecava vjecnu odanost, a možda i zato jer i vjencanje nema više toliku važnost, ali zato je i dalje važna vjencanica.

Uostalom i emancipirana trendsetterica Carrie iz hit-serije "Seks i grad" krenula je u taj dan u skupocjenoj Vivienne Westwood haljini, ali sve je završilo buketom raspadnutih latica na Facinoj faci.

Ipak, svaka pripadnica ljepšeg spola od svog najvažnijeg dana želi napraviti pravi mali modni dogadaj za pamcenje. Korzeti su modni must have, a na vjencanici djeluju baš bajkovito. No, tko želi lakše disati ne mora nužno odjenuti korzet, jer mali stilizirani puf rukavi cine romanticna cuda.



Pa i nevina bjelina nije nužna, dapace, poželjno je i nešto smjelije, no nipošto nemojte zaboraviti, kristale, volane i romanticnu cipku - bila ona u slojevima na donjem dijelu haljine, prekrivala dekolte u stilu Grace Kelly ili pak haljine becke carice Sissi. One seksepilnije mogu koketirati s glamurom Marilyn Monroe, a one malo ekstremnije posegnut ce za ekstravagancijom Lady Gage.

No, kakogod bilo, razloga za paniku nema, biti princeza, Barbie, bombon i Rafaello kolacic može baš svatko. Pa iako i nema odabranika njezina srca, opet se možemo šaliti kao i Murriel u australskom filmu "Murriel se udaje" i hodocastiti po salonima isprobavajuci vjencanice, baš kao da je taj dan.


Podijeli: Facebook Twiter