Jensonu Buttonu naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Englez Jenson Button u Brawn Mercedesu novi je svjetski prvak u Formuli 1. On je u pretposljednjoj utrci sezone u brazilskom Interlagosu odlicnom i agresivnom vožnjom bez kalkulacija osvojio peto mjesto, krenuvši na startu s 14. mjesta, što mu je uz istovremeno osmo mjesto momcadskog kolege Rubensa Barrichella, koji mu je dotad bio prvi pratitelj u ukupnom poretku, omogucilo da se okruni titulom najboljeg u premijernoj sezoni svoje momcadi. Ujedno je Brawn GP osvojio naslov u poretku konstruktora. Zanimljivo da je ovime petu godinu zaredom odluka o svjetskom prvaku pala u predzadnjoj utrci sezone.

Pobjednik VN Brazila bio je Australac Mark Webber u Red bullu koji je kroz boks sredinom utrke prestigao dotad vodeceg Barrichella i potom mirno odvezao do cilja za svoju drugu ovosezonsku i drugu pobjedu karijere. Uz njega su se na postolje popeli Robert Kubica koji je takoder kroz boks prestigao Brazilca u Brawn GP-u i Lewis Hamilton.

- Svjetski prvak, svjetski prvak - urlao je iz kokpita Jenson Button odmah nakon što je prošao ciljem ispod zastavice kojom je mahao Felipe Massa.

- Fantastican dan za tim i za mene jer sam došao do moje druge pobjede. Odlicna je ovo sezona za cijeli tim - rekao je pobjednik VN Brazila, Mark Webber koji se probio na drugo mjesto ukupnog poretka.


Podijeli: Facebook Twiter