Jemen: 20-ak poginulih u napadu na ministarstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 20 osoba je poginulo u četvrtak u napadu na jemensko ministarstvo obrane za koji još nitko nije preuzeo odgovornost.

"Napad se dogodio nedugo nakon početka radnog vremena kad se napadač samoubojica automobilom dovezao do ulaza" i aktivirao eksplozivnu napravu, rekao je izvor pri ministarstvu obrane.

Međutim drugi izvori kažu da su napadači došli u dva vozila od kojih je prvo eksplodiralo na ulazu a drugo je prošlo kroz ulaz i iz njega su izišli napadači koji su otvorili vatru iz pješačkog oružja.

Ministarstvo obrane je na svojoj internetskoj stranici objavilo priopćenje u kojem kaže da su svi napadači ubijeni ili ranjeni, ne navodeći pojedinosti o tome koliko ih je bilo. "Stanje je pod kontrolom", tvrdi se u priopćenju.

Privremena vlada u Jemenu bori se protiv secesionista na jugu, pripadnika Al Kaide i pobunjenih Houtija na sjeveru zemlje, a zemlja je opterećena gospodarskim problemima naslijeđenim od bivšeg predsjednika Alija Abdulaha Saleha koji je 2011. bio prisiljen sići s vlasti. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter