Prvi Istrafešt na pulskoj tržnici, novi projekt Tržnice i gradske Turističke zajednice, ponudio je u četvrtak posjetiteljima, ali i turistima originalna jela "s nogu" spravljena od domaćih namirnica s pulske tržnice. Na meniju su tako bile polpetice u kombinaciji s broštulanim krumpirima i burger od boškarina poslužen na fritaji s povrćem. Za one koji nisu ljubitelji boškarina nudili su se "njoki na žlicu" s pestom od bazilika i pancetom.
Kako smo vidjeli, već oko 11 sati, "gladnih" privučenim primamljivim mirisom, bilo je dosta pa su se postavljeni stolovi ubrzo popunili, a bilo je i onih koji su jelo uzimali za marendu.
Inače, autori originalnih menija pravog istrijanskog fast fooda, su Hotel "Letan" i LF catering koji će hranu spravljenu od sezonskih namirnica s pulske tržnice nuditi u svibnju, lipnju i rujnu svakog četvrtka od 10 do 13 sati pored zgrade pulske tržnice. Tijekom toplih ljetnih noći, Istrafeštova ponuda moći će se degustirati svaki petak i to od 20 do 23 sata. Recimo i to da se od 19. lipnja do 28. kolovoza, Istrafešt i proizvođači autohtonih istarskih proizvoda, koji upotpunjuju manifestaciju, sele na kamene klupice pod krošnje kestena Zelene tržnice. (B. PETROVIĆ)