Jela od rakovice i divljaci na rivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi ovosezonski Fažanski gušti i delicije u nedjelju od 12 do 16 sati ce se održati u velikom šatoru na fažanskoj rivi, a tijekom manifestacije bit ce prireden i prvi Festival istarske supe, najavila je jucer direktorica Turisticke zajednice Fažana Melita Perokovic.

Ciklus manifestacija Fažanski gušti i delicije koji kombinira istarske obicaje s istarskim gastronomskim specijalitetima ove ce se godine održati drugi put i ima za temu rakovice i divljac. Nudit ce se i drugi istarski proizvodi, maslinovo ulje, vina, rakije i sirevi.

Cilj manifestacije je oživljavanje Fažane u pred i posezoni buduci da smo mi destinacija sezonskog karaktera. Uz kampove i privatni smještaj, tijekom proteklih godina u Fažani je ojacala i gastro ponuda pa je broj ugostiteljskih objekata s pet narastao na 40-ak, rekla je Perokovic.

Supa, koja ce se moci i degustirati, nudit ce se u šatoru na rivi, kao i prigodna jela od rakovice i divljaci koje ce se ujedno prodavati i u više ugostiteljskih objekata Fažane i Valbandona.

Na natjecanju u pripremanju supe u 14.30 sati sudjelovat ce s drugim ekipama, uz strucnu poduku, i dvoje nagradenih citatelja Glasa Istre, Gracijela Nedeljkovic iz Pule te Zdravc Balantic iz slovenskog Kamnika.

Tajne pripremanja prave istarske supe okupljenima ce prezentirati profesori Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Za serviranje supe TZ Fažana dala je izraditi 150 bukaleta koje ce se moci i kupiti. Rucno su izradene u radionici OKPD-a Valtura, a oslikala ih je fažanska umjetnica Sandra Troskot Ugrcic.

U sklopu manifestacije u 15.30 bit ce organiziran obilazak Fažane, Djecji vrtic Sunce priredit ce izložbu radova "Proljece u Fažani", a za zabavni program zadužen je Duo Remi.


Podijeli: Facebook Twiter