Jela od gljiva planula u trenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da Puljani vole gljive i degustacije, još je jednom potvrdeno na prezentaciji gljivarske udruge Suncanica u subotu, koja je svojim sugradanima na prvom katu tržnice priredila pravu malu gozbu.

Oko 200 porcija raznih jela od gljiva planulo je u trenu, tražio se tanjur više. Oko štanda udruge okupio se poprilican broj Puljana, uglavnom penzica, koji su uživali u jelima, hvaleci kuhare na sva usta.

- Vrlo smo zadovoljni odazivom naših sugradana, a vjerujem da su i oni zadovoljni našim jelima. Predstavili smo razna jela od gljiva te ih poducili na koji se nacin gljive mogu jesti tijekom cijele godine, rekao je glavni kuhar, predsjednik udruge ?ino Tankovic.

Kaže da gljive bere tijekom sezone te ih zamrzne ili suši i na taj ih nacin jede cijelu godinu. Dodao je da njihova udruga, u želji za ocuvanjem tradicije kuhanja jela od gljiva, svake prve subote u mjesecu kuha na vodnjanskom sajmu. Stoga je i sve zainteresirane pozvao da, ako imaju bilo kakvih pitanja u vezi s gljivama, dodu na sajam te doznaju korisne informacije.

A u subotu su na pulskoj tržnici kuhali juhu od gljiva, gljivarski lonac, a mogli su se kušati i carpaccio od gljiva i incuna te namazi od gljiva s tunom i crnim maslinama. Takoder, u suradnji s Tržnicom, posjetitelji su mogli kupiti i kušati razne druge delicije, poput sireva od nepasteriziranog kozjeg mlijeka, maslinovo ulje, med i vino.


Podijeli: Facebook Twiter