"Jegginsice" za trendi look

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi vruci trend zahvatio je javnu modnu scenu: traper tajice. Poznate kao "jeggings", uske hlace uzorkom slicne trapericama, zapravo su rastezljive pamucne tajice koje u sebi sadrže i mali postotak trapera te obaveznih dva posto likre.

Poznati se vec neko vrijeme naslikavaju u dizajnerskim jegginsicama, a preplavile su i ulicnu modu. Ponudili su ih najprije Topshop, a ubrzo zatim i H&M, Zara, Miss Selfridge. No prije kupnje valja ih najprije isprobati i pogledati se u ogledalo, jer su poneki primjerci koji su ih prošetali pomalo bizarni i oku ne baš ugodni. Traper tajice su naime toliko pripijene i najcešce tanke, da odaju cak i svaku poru ženskih nogu, bokova i stražnjice. Stoga, cak i ako ste savršeno gradeni i zategnute kože, pripazite na cjelokupni outfit.

Dizajneri su vec osmislili nebrojene uzorke jegginsica, isprane, s iscrtanim šavovima i džepovima, sve kako bi bile što slicnije pravim trapericama. Modni kriticari ipak znaju naglasiti da ovi lažnjaci jednostavno nisu ženstveni, dok prave skinny traperice jesu. Budite stoga otvoreni za ovakve novotarije, ali samo ako zakljucite da pristaju vašoj gradi. Inace, i trudnice su jegginsice proglasile vrlo udobnima.

Ako se dakle odlucite za ove trendi tajice, modni magovi savjetuju da na njih nosite majice ili tunike koje su dovoljno dugacke da pokriju stražnjicu. Preširoki puloveri i preveliki blejzeri koji su sada u modi najbolje ce balansirati proporcije. Ne dolazite u napast pokazati print džepova! Što su svjetlije, vaše ce prednosti i mane više doci do izražaja. Tamnoplave jegginsice i crni gornji dio najdiskretnije je što možete postici. Što se tice obuce, nosite ih na cizme, štikle ili balerinke.


Podijeli: Facebook Twiter