Jeftiniji POS-ovi stanovi za 55 Umažana

Prva POS-ova zgrada u Komuneli ima 39 stanova (J. PREKALJ)
Prva POS-ova zgrada u Komuneli ima 39 stanova (J. PREKALJ)

Grad Umag je na svojoj internetskoj stranici i oglasnim pločama objavio konačnu listu prvenstva za kupnju stanova iz programa poticane stanogradnje, na kojoj je ukupno 137 imena. Podaci su objavljeni nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva i razmatranja pristiglih prigovora.

Grad je za ovu zgradu primao zahtjeve tijekom proljeća. I ova, druga po redu - nakon što je krajem travnja kupcima predana prva zgrada s 39 stanova pored budućeg doma za starije i nemoćne - gradit će se u naselju Komunela. Planiran broj stanova je 55, njihova cijena po četvornom metru neće biti veća od 950 eura, a investitor će ponovno biti državna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama koja gradnju kani dovršiti krajem 2014. ili početkom 2015. Grad je za tu investiciju ustupio građevinsku parcelu, a osigurat će i kompletnu infrastrukturu.

Pravo na kupnju, prema pravilniku POS-a, imaju državljani Hrvatske koji imaju prebivalište u Umagu najmanje deset godina, a nemaju u vlasništvu stan, kuću ili neku drugu nekretninu stambene namjene ili građevinsko zemljište na kojem je moguća stambena izgradnja te nemaju otvorenih dugovanja prema Gradu Umagu.

Lista prvenstva kreirana je na osnovi duljine prebivanja u Umagu, stambenom statusu, broju članova domaćinstva, odnosno djece predškolske dobi i na redovnom školovanju, životnoj dobi podnositelja zahtjeva… Građani su mogli podnijeti zahtjev za kupnju samo jednog stana površine od 44 do 104 četvorna metra.

Na web-stranici, uz listu prvenstva, Grad je obavijestio da je ovo samo još jedan u nizu javnih poziva za POS i da će se graditi stanovi po tom programu do ispunjenja potreba svih građana.

Interes za kupnju POS-ovih stanova prije nekoliko je godina iskazalo više od 300 osoba koji nemaju riješeno stambeno pitanje. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter