Jeftiniji let hidroavionom

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Prva ljetna sezona prijevoza putnika hidroavionima prema i iz pulske luke je za nama. Valja podsjetiti da je tvrtka European Coastal Airlinesa (Europski obalni avioprijevoznik - ECA) od 8. travnja uvela svakodnevnu hidroavionsku vezu Pule prema Splitu, Rijeci, Zagrebu i Malom Lošinju, a u najavi su bile i druge jadranske destinacije u Hrvatskoj, ali i Italiji. S dolaskom ljetnih mjeseci početna cijena leta od 399 kuna u jednom smjeru Pula -Split, odnosno povratnom kartom za 699 kuna, povećana je na 899 kuna, ali su uvedena dva dnevna leta od Splita do Pule. Već tada je najavljen i novi cjenik koji će vrijediti za zimske mjesece.

Letjele 24 tisuće putnika

O tome koliko su dosad prevezli putnika do Pule i iz Pule te kakve su novosti ovog, za Puljane, novog načina prijevoza upitali smo Mariju Vuletić iz odjela marketinga i prodaje tvrtke ECA.

- Od prvog komercijalnog leta iz i prema Puli u travnju ove godine prevezeno je gotovo 6.000 putnika, kaže Vuletić i pojašnjava da je ukupan broj prevezenih putnika na svim rutama u Hrvatskoj (a prometuju i prema Jelsi, Lastovu, Malom Lošinju, Rabu, Rijeci, Veloj Luci i Zadru) 23.801.

S obzirom na to da je bio najavljen nov cjenik, Vuletić kaže da će se od ove nedjelje 25. listopada pa sve do 31. ožujka 2016. godine primjenjivati zimska tarifa te će i cijene letenja biti niže nego ljetne.

Tako će cijena karte od Pule do Splita u jednom smjeru sve do kraja ožujka iduće godine iznositi 449 kuna, dok će dječja karta iznositi 224,50 kuna. Let do Malog Lošinja koštat će odraslu osobu 249, odnosno djecu 124,50 kuna.

Povratna karta 799 kuna

No, Vuletić ističe da će kao i dosad vrijediti popusti za ranije rezervacije. Tako, ukoliko se karte rezerviraju ranije, ostvaruje se i popust do najviše 20 posto ukoliko se mjesto na letu rezervira 60 dana ranije. Tada cijena karte do Splita iznosi 359,20 kuna, a do Malog Lošinja 199,20 kuna. Ako se rezerviraju 30 dana ranije, popust je 15 posto, a cijena karte do Splita 381,65 kuna, a do Malog Lošinja 211,65 kuna. Za 15 dana ranije rezerviranje, cijena karte snižena je pet posto. Popusti se ostvaruju i na dječje karte.

Također, niže su i cijene povratnih karata koje će od nedjelje iznositi do Splita 799 kuna, a do Malog Lošinja 449 kuna. Za djecu su karte upola jeftinije i do Splita iznose 399,50, a do Malog Lošinja 225 kuna.

- Što se tiče povezivanja obale s Anconom, u prvoj fazi planirani su letovi za Anconu iz Splita i iz Rijeke. Let traje nešto manje od sat vremena, rekla je Vuletić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter