Jeftinije ulaznice za utakmicu s Dinamom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu, s pocetkom u 17 sati, nogometaši Istre 1961 odigrat ce svoju prvu utakmicu na obnovljenom gradskom stadionu "Aldo Drosina". Protivnik u dvoboju koji ce Puljanima ujedno biti i generalka pred nastavak prvenstva bit ce zagrebacki Dinamo, aktualni prvak Hrvatske i trenutno vodeca momcad u tekucem prvenstvu. Kako bi dostojno najavili susret protiv zagrebackih "modrih", na "Drosini je održana presica na kojoj su na pitanja okupljenih predstavnika "sedme sile" odgovarali sportski direktor Ivan Kurtovic, trener Zoran Vulic i kapetan Istre 1961 Dalibor Pauletic.

- Posljednjih su se dana pojavile odredene špekulacije da je susret s Dinamom ugovoren zbog stvari koje imaju više veze s politikom nego sa sportom, što nema veze s istinom, rekao je Kurtovic.

"Varijante za generalku bile su Rijeka, Maribor i Olimpija, no one su zbog razlicitih razloga otpale i onda se otvorila situacija s Dinamom. Zagrepcani su u to vrijeme takoder bili na pripremama u Turskoj, kontaktirao sam njihovog sportskog direktora Zorana Mamica i, na naše zadovoljstvo, oni su tu utakmicu prihvatili. Jednostavno, Istri 1961 bit ce ovo prva službena utakmica na novom stadionu i u klubu smo smatrali da je Dinamo prava momcad da nam bude protivnik i uvelica cijelu svecanost, i to je cijela prica.

Nakon glamuroznog otvaranja stadiona "Aldo Drosina" garniranog ogledom izabranih vrsta Hrvatske i Ceške, možda se za subotu sprema još jedna slicna fešta?

- Nece to biti ništa spektakularno poput dolaska reprezentacije, no potrudit cemo se da sve bude uzorno organizirano uz kratki prigodni program, ali bez pretjerane pompe. Glavni naglasak ipak ce biti stavljen na samu utakmicu i atraktivnog protivnika kao što je Dinamo, istaknuo je Kurtovic.

Osim što ce ogled protiv Dinama pulskim nogometašima biti generalka za nastavak prvenstva, lako bi se moglo desiti da im to bude i prva prilika da istrce na obnovljeni stadion. Naime, Verudeži na "Drosini" još nisu odradili niti jedan trening.

- Nažalost, klub nema vlastiti travnati teren te smo kao i ranije prisiljeni radni tjedan planirati na osnovu vremenske prognoze. Za danas popodne bio je predviden trening na "Drosini", ali zbog kiše koja je pala to je otpalo i morali smo tražiti neke druge opcije i moljakati klubove da nam ustupe svoje terene. Ako je vjerovati prognozi, kiša bi u petak ili najkasnije u subotu trebala prestati, no bez obzira kakvo vrijeme bude, mi cemo u petak ujutro odraditi trening na glavnom terenu, naglasio je Kurtovic.

Puljani su se s Dinamom u ovoj sezoni susreli jednom, 2. listopada u Maksimiru bilo je 4:0 za Zagrepcane. Prvenstveni revanš bit ce na "Drosini" 16. travnja, cemu bi subotnji ogled mogao poslužiti kao odredena uvertira.

- Dinamo je odlicna momcad koja ce nam pokazati gdje se trenutno nalazimo i dat cemo sve od sebe ne bi li joj se dostojno suprotstavili. Utakmica ce sama po sebi biti bitna, no puno ce važnije biti da mi budemo pravi sljedece subote kad nam dolazi Hrvatski dragovoljac i da u nastavak prvenstva krenemo s pobjedom, rekao je Pauletic.

Neposredno pred odlazak na turski dio priprema, Pauletic se ozlijedio. U pocetku to nije izgledalo bezazleno, no kapetan je brzo sanirao ozljedu i spreman docekuje Zagrepcane.

- Nece grom u koprive. Šalu na stranu, nije to bilo ništa strašno, samo malo istegnuce koje je vec zaboravljeno. Bile su nam ovo prve pripreme koje smo prošli s trenerom Vulicem i mislim da smo ih odlicno odradili i da nas ocekuje svjetlo proljece. U Turskoj su bili i igraci Dinama, no nisam imao prilike pogledati niti jednu njihovu utakmicu. Svjesni smo da nema puno dodirnih tocaka izmedu njih i igraca Hrvatskog dragovoljca, no bez obzira na to ovo ce biti dobra generalka za ono što nas ocekuje u nastavku sezone, uvjeren je Pauletic.

Ogled protiv Zagrepcana bit ce i prilika za pulsku publiku da vidi kako ce se Pauletic složiti s Mariom Juricem, koji ce po svemu sudeci zauzeti mjesto na desnom boku, ispražnjeno odlaskom Marjana Markovica.

- Juric je iskusan igrac koji se brzo uklopio u novu sredinu. Trebalo je proci nešto vremena da stvari legnu na svoje mjesto, no uvjeren sam da ce vec protiv Hrvatskog dragovoljca sve to štimati kako treba, zakljucio je Pauletic. (Ivica CEROVAC)

Snižene cijene ulaznica

Premda u Istri 1961 isticu da im nije bila namjera zaraditi na ulaznicama u susretu protiv Dinama, vec da su cijene postavili želeci, uz jedan ocekivani posjet, pokriti organizacijske troškove, danas su ih ipak odlucili smanjiti.

Nove cijene su 30 kuna za sjever i jug, 40 za istok, a 60 za zapad. Svi oni koji su kupili ulaznice po starim cijenama neka s njima dodu u petak ujutro ili na dan utakmice na blagajnu i bit ce im isplacena razlika. Usto, u subotu ce od 14 do 20 sati biti zatvorena ulica Marsovo polje, na potezu od Mljekare do Doma brace Ribar.


Podijeli: Facebook Twiter