Jeftinije gorivo za istarske obrtnike

U ime Obrtničke komore Istarske županije sporazum je potpisao Mario Paliska
U ime Obrtničke komore Istarske županije sporazum je potpisao Mario Paliska

U Zagrebu je potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji Hrvatske obrtničke komore i Industrije nafte - Ina d.d. Potpisanim sporazumom, u okviru projekta Hrvatske obrtničke komore "Zajednička nabava Hrvatske obrtničke komore - HOK ZNA", svi članovi Hrvatske obrtničke komore moći će koristiti popuste pri kupnji goriva na benzinskim postajama Ine.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec istaknuo je zadovoljstvo sklopljenim sporazumom, koji će pridonijeti konkurentnosti hrvatskih obrtnika. U ime Ine, sporazum je potpisao direktor Službe domaće prodaje Sektora komercijalnih poslova Ina d.d. Hrvoje Šantić, koji je naglasio kako Ina prepoznaje važnost obrtništva, te kako je cilj dalji razvoj i unapređenje odnosa s HOK-om.

Na temelju Sporazuma, potpisan je i Okvirni ugovor o suradnji Obrtničke komore Istarske županije i Ine, koji su potpisali predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska i Hrvoje Šantić, kojim je definirana visina popusta za članove Obrtničke komore Istarske županije.

Sporazum je potpisan na dvije godine, a predviđa da svaki član Komore potpiše pojedinačni sporazum, nakon čega može koristiti popust od 24 lipe po litri kupljenog goriva (bez PDV-a). Predviđeni popust ovisit će o količini prodanog goriva. Članovi Komore na taj način moći će ostvariti znatne uštede, a popuste mogu koristiti korištenjem Ina - kartice, koju mogu dobiti na prodajnim mjestima Ine.

Inače, danas u Istri radi nešto manje od 7.300 obrta, a u posljednje vrijeme Obrtnička komora Istarske županije potpisala je niz sporazuma kojima je cilj smanjiti troškove obrtnika. Tako je potpisan ugovor s HEP Opskrbom na temelju kojih će obrtnicima biti osigurana niža cijena električne energije. Ovim sporazumom obrtnici će imati moguće uštede od 520 do 1.800 kuna godišnje, a ugovor je potpisan na dvije godine. Također potpisani su ugovori s Istarskom kreditnom bankom, bankom Veneto te Politehnikom Pula, a planiraju se i daljnje aktivnosti. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter