Jeftinija putovanja, wellness i krstarenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon bogate ponude blagdanskih putovanja i raznolike snježne sezone vecina agencija snizila je cijene gotovo svih aranžmana pa je veljaca kao stvorena za jeftiniji obilazak europskih metropola, uživanje u wellness-izletima ili krstarenju.

Kako je veljaca rezervirana za zaljubljene i maskirane, vecina povoljnijih putovanja vezana je uz Valentinovo ili karnevale. Romanticni produženi vikendi za dvoje tako se za manje novca mogu provesti u Rimu, Parizu, Londonu, Amsterdamu, Istanbulu, Pragu, Becu i Budimpešti. Za ljubitelje maškara rezervirana su tradicionalna putovanja u Veneciju i na Azurnu obalu.

Iako je Pariz najpopularnije odredište za Valentinovo, gdje se cetiri dana uz smještaj u hotelu i avionsku kartu može provesti za oko tri tisuce kuna, ove godine je prava prilika Istanbul. Tamo se zbog povecanog broja letova može otici za osjetno manje novca nego prijašnjih godina. Za oko tri tisuce kuna (bez aerodromskih pristojbi) Istanbul se može razgledati uz smještaj u hotelu s cetiri zvjezdice i ukljucenim doruckom.

Grad od 12 milijuna stanovnika koji spaja Istok i Zapad u Hrvatskoj je sve popularniji zahvaljujuci brojnim turskim serijama. Zato je dovoljno podsjetiti da je tajanstven i raskošan Istanbul 2010. proglašen europskom prijestolnicom kulture, ali i da je odlicno mjesto za šoping te nezaboravne nocne provode.

Dobar provod organizatori jamce i u Firenci koju se može posjetiti u sklopu ture po romanticnim gradovima talijanske pokrajine Toskane, ali i u Amsterdamu, Veneciji sjevera, poznatom po kanalima, biciklima, muzejima, tulipanima i multikulturalnosti.

No ako vam je od Venecije sjevera draža ona prava s gondolama, strpite se do karnevala. U to vrijeme Venecija postaje pozornica najpoznatije maskirane zabave na svijetu, a tri dana u njoj, ukljucujuci smještaj te prijevoz autobusom, tada možete dobiti za manje od tisucu kuna.

Podnosite li autobuse, dobar je karnevalski izbor i obilazak Azurne obale te poznatog karnevala u Nici. Karnevalske svecanosti održavaju se na cuvenoj Promenade des Anglais, gdje se uz spektakl cvijeca, glazbe, maski i konfeta održava i poznata vecernja Parada svjetlosti.

Za zaljubljene željne masaža, opuštanja u saunama i nocnih spa provoda pravi su izbor wellness-vikendi koji se u mnogo hotela u Hrvatskoj ili susjednoj Sloveniji mogu dobiti za manje od tisucu kuna po osobi.

Uz vrhunske istarske hotele, hrvatske wellness oaze nalaze se u Opatiji, Lovranu, Crikvenici, Novom Vinodolskom, Lošinju, Zadru, Biogradu, Splitu, Dubrovniku, ali i u kontinentalnim Tuheljskim Toplicama i Svetom Martinu na Muri.

Kvalitetnom ponudom, popratnim sadržajima, ali i pristupacnim cijenama pohvaliti se mogu i mnoge slovenske terme, od Rogaške, Cateža, Slatine, Dobrne, do Olimie i Laškog.

Kraj zime dobro je vrijeme za kružna putovanja Mediteranom ili Kanarima, što na luksuznim kruzerima tijekom veljace, bez luckih pristojbi, stoji nešto više od 3.500 kuna za punih 12 dana. No luksuzni brodovi najcešce isplovljavaju iz talijanskih luka, uglavnom Savone, što povisuje konacnu cijenu putovanja.


Podijeli: Facebook Twiter