Jeftinija gradnja - ove godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komunalni doprinosi za gradnju stambenih i poslovnih objekata na podrucju grada Vodnjana pojeftinjuju u atraktivnim zonama, odluceno je na nedavno održanoj sjednici gradskog vijeca, a razlog promjena je uskladivanje s postojecom državnom zakonskom regulativom.

Prema novoj odluci o komunalnom doprinosu, investitori u prvoj stambenoj zoni gradnje placat ce, umjesto 160, 138 kuna po metru kubnom gradevine, u drugoj zoni 120 kuna po kubiku umjesto 140, a trecoj sto kuna umjesto 129.

Za poslovne objekte unutar podrucja gospodarske namjene u Vodnjanu i Galižani te unutar poslovnog parka Tison placat ce se 80 kuna po metru kubnom, no samo do 3,5 metara visine gradevine. Komunalna naknada za objekte ugostiteljsko-turisticke namjene od sada iznosi 138 kuna po kubicnom metru.

Da bi olakšali gradnju stambenih objekata osobama koje još uvijek nemaju vlastiti stan ili kucu, a imale su ili još uvijek imaju prebivalište na podrucju Vodnjana najmanje pet godina, Grad je donio odluku da ce na zahtjev djelomicno investitora osloboditi placanja komunalnog doprinosa za dio gradevine.

Nažalost, svi navedeni iznosi mogli bi biti kratkog vijeka jer je gradonacelnik Klaudio Vitasovic vec najavio njihovo povecanje sljedece godine buduci da smatra da Vodnjan ima jedan od najmanjih komunalnih doprinosa u Istri.


Podijeli: Facebook Twiter