Jedva čekam utakmicu u Londonu


Košarkaši Philadelphia 76ersa i Boston Celticsa odigrat će 11. siječnja 2018. godine u londonskoj O2 Areni utakmicu regularnog dijela NBA sezone, a bit će to prilika za mnoge hrvatske zaljubljenike u košarku uživo u Europi u dresu Sixersa vidjeti hrvatskog košarkaša Darija Šarića.

"Jedva čekam utakmicu. Obitelj i prijatelji doći će u London gledati me uživo. Prijatelji iz Hrvatske me mole da ih stavim na popis i rezerviram im neke ulaznice," kazao je košarkaš Sixersa.

Bit će to osma utakmica regularnog dijela NBA sezona kojoj je London domaćin, a za obje momčadi će to biti druga utakmica na tlu Velike Britanije. Boston je 2007. u Londonu igrao pripremni susret protiv Minnesote, dok su Sixersi prije četiri godine u Manchesteru igrali pripremnu utakmicu protiv Oklahoma City Thundera.

Događaj je nazvan NBA London Game 2018, a zajednički ga organiziraju najbolja košarkaška liga svijeta i Anschutz Entertainment Group (AEG).

"Posebna stvar za sve Europljane igrati utakmicu NBA-a u Europi," kazao je Šarić otkrivši svoju želju.

"Nadam se da ću uhvatiti vremena i pogledati neku utakmicu Premiershipa dok sam u Londonu. Nogometaši dolaze gledati utakmice NBA-a, a ja se nadam da ću imati priliku pogledati utakmicu engleskog prvenstva."

Šarić se osvrnuo i na atmosferu koja se može očekivati u O2 Areni.

"Što se tiče košarkaške atmosfere, London nije kao Turska ili Grčka. To će više biti ugođaj kao u NBA-u," poručio je Šarić u razgovoru za Daily Mail. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter