Jedva cekam poceti raditi s ovom ekipom!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nije u ljubavi s dosadašnjim izbornikom reprezentacije Slavenom Bilicem, iako su dijelili istu svlacionicu u Hajduku i reprezentaciji. Svojedobno su uložili i novac u Poljud, ali... Razliciti su karakteri, kao i interesne sfere njihova zanimanja. Filozofije života. Ali to su njihovi privatni problemi, zajednicka ce im zauvijek biti - lopta!

Igor Štimac je, gotovo sigurno, Bilicev nasljednik za kormilom reprezentacje. Inauguracija novog predsjednika HNS-a, Davora Šukera, bit ce 5. srpnja, a dan kasnije morao bi se održati sastanak Izvršnog odbora s tockom dnevnog reda - novi izbornik.

Karte su davno podijeljene. Igor Štimac nije blizu reprezentacije, iako je na svakoj utakmici u ulozi TV komentatora.

- Mudro i pametno smo odigrali utakmicu. Španjolska dominacija nije nam nanijela nikakvu štetu. Jedini je to nacin suprotstavljanja nedodirljivima. Gusto u sredini i kanaliziranje igre na bokove, gdje je lakše braniti se od njihovih ubacaja. Blokirali smo šut izvana i cekali priliku za kontru.

U razdoblju do odmora ofenzivni odgovor nije bio kvalitetan. Promjene u našem sastavu donijele su poremecaj u španjolskim redovima, usput su se malo umorili, dekocentracija i umor ucine svoje, i došli smo nekoliko izglednih prihoda. Mogli smo dalje, odnosno bolje receno mogli smo ih  eliminirati.

Dobili smo Irce, remizirali s Talijanima prije toga... Dojam dobar, zadovoljni?

-  Generalno jesam, ali sam tužan zbog igraca. Generacija koja je sazrijela pokazuje da se može nadmetati s najvecima. Da zna nacin i put do pobjede u tim velikim utakmicama. Toga mi je žao. Mogli smo postici više u Austriji prije cetiri godine, sada smo mogli nokautirati najuspješniju reprezentaciju na kugli zemaljskoj.

Je li Španjolska procitana knjiga, odnosno njihov nogomet, nakon što je Chelsea ukrotio Barcelonu?

- Španjolsku su davno svi procitali, ali je nitko ne može zaustaviti.

Što vam Bilic ostavlja?

- Materijal s kojim jedva cekam poceti raditi!

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014.?

- Sacekajmo da me imenuju pa cemo pricati... (Razgovarao Orlando RIVETTI/Novi list)

CIJELI INTERVJU PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter