Jedva čekam ogled sa svojim političkim suparnikom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju u Sinju da još nije dogovoreno televizijsko sučeljavanje s predsjednikom SDP-a i čelnikom Narodne koalicije Zoranom Milanovićem, naglasivši kako jedva čeka javni ogled sa svojim političkim suparnikom, te da je HDZ u uzlaznoj putanji.

"Spreman sam i jedva čekam javni ogled sa svojim političkim suparnikom. Izuzetno sam zadovoljan trenutnim rejtingom HDZ-a koji je u uzlaznoj putanji, a očekujem da će do izbora biti još veći. Ipak sam ja na čelu HDZ-a nepunih mjesec dana, a Milanović je na čelu SDP-a već deset godina", rekao je Plenković, koji je danas u Sinju na 301. Alki.

"Mislim da je mojim dolaskom HDZ dobio jednu novu svježinu, elan, energiju... Svi se kolege dobro osjećaju, spremni za kampanju za pobjedu i siguran sam da će sljedeće ankete koje budu izlazile biti još bolje za HDZ", dodao je.

Plenković je ponovio da je spreman na televizijsko sučeljavanje s Milanovićem i da će to učiniti i prije formalnog početka kampanje.

"Naši stožeri su u kontaktu s javnom televizijom da se precizira termin. Sučeljavanja će biti, u njega idem spreman i to će biti novi poticaj za pobjedu HDZ-a na izborima", rekao je Plenković za RTL.

Predsjednik HDZ-a nije htio komentirati nedolazak šefa SDP-a Zorana Milanovića u Sinj, već je kratko rekao kako on ima svoj put, pristup kampanji i bitnim hrvatskim događajima.

"Bili smo u Kninu, najveće izaslanstvo HDZ-a, danas smo na Sinjskoj alci, ne izbjegavamo susrete s hrvatskim narodom", naglasio je Plenković.

Na pitanje je li nakon izbora moguća "velika koalicija", rekao je kako to nije na dnevnom redu i da HDZ ide na pobjedu na parlamentarnim izborima.

Postizborne koalicije HDZ-a

"Mislim da imamo izuzetno dobar uzlazni trend, kvalitetan program i kvalitetne ljude. Idemo prvo po povjerenje birača i nakon toga ćemo postizborne koalicije raditi na temelju programskih i svjetonazorskih podudarnosti", kaže predsjednik HDZ-a.

Šef HDZ-a rekao je kako mu je posebno zadovoljstvo doći u Sinj i da je prošle godine kao europski zastupnik u Bruxellesu ugostio alkare u povodu 300. obljetnice Sinjske alke. Naglašava kako je Sinjska alka za njega tradicionalan događaj i da nije tu zbog izborne kampanje.

Plenković: Osuđujem minorne incidente u Kninu

Na upite novinara Plenković je ponovio da osuđuje neprimjerene istupe manjeg dijela sudionika proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, no naglasio je da je ipak  riječ o pojedinačnim incidentima koji ne mogu i ne smiju zasjeniti veličanstvenu proslavu oslobodilačke vojno redarstvene operacije 'Oluje'.

"Još jednom osuđujem neprimjerene istupe manjeg dijela sudionika proslave isticanjem simbola i sadržaja koji ne pripadaju 21. stoljeću i modernoj i europskoj Hrvatskoj. Oštro osuđujem i paljenje zastave Republike Srbije. No, ipak je riječ o pojedinačnim incidentima koji ne mogu i ne smiju zasjeniti veličanstvenu proslavu 'Oluje' kojom je oslobođen najveći dio okupiranog teritorija Hrvatske i donijela slobodu hrvatskom narodu. Ponavljam, riječ je o minornim incidentima, koji su procesuirani", izjavio je predsjednik HDZ-a Plenković. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter