Jedrilica potonula za 10 minuta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskoj ACI marini, na vezu uz glavni stari središnji mol, u petak oko 13 sati potonula je jedrilica "Siga". Prema prvim informacijama, drvena jedrilica, duga oko 18 metara, potonula je zbog dotrajalosti.

Brod nema vlasnika, odnosno on je preminuo još prije nekog vremena. U toj neobicnoj pomorskoj nesreci nije bilo ozlijedenih, a niti je more onecišceno.

Na mjestu dogadaja zatekli smo pomorsku policiju koja je zajedno s pulskom Luckom kapetanijom obavljala ocevid. Neslužbeno smo saznali da je drvena brodica vec dulje vrijeme bila u lošem stanju. Cesto se morala "šekivati", odnosno u nju je prodirala voda pa ju je trebalo ispumpavati.

"Primijetio sam da nešto nije u redu, no prije nego li sam išta uspio reci brod je vec bio na dnu. Nije mu trebalo ni deset minuta da potone do kraja", rekao nam je jedan ribar s pulske rive.

Kako je izvijestila glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan, jedrilica je potonula iz neutvrdenih razloga.

"O dogadaju je obaviještena Lucka kapetanija Pula te su na mjesto potonuca stigli inspektor sigurnosti plovidbe i hidrogradevinski inspektor. Iako nije došlo do curenja goriva te nema onecišcenja morskog okoliša, na mjesto potonuca upucena je tvrtka Dezinsekcija Rijeka za slucaj eventualnog onecišcenja i potrebe postavljanja zaštitinih brana. Jahta je potonula na vezu na dubini od oko cetiri metra, dok su izvan mora samo jarboli. Lucka kapetanija Pula izdala je rješenje o vadenju plovila ACI Marini Pula, obzirom da je vlasnik potonule jahte preminuo. Istraga je u tijeku, a provodi je inspektor sigurnosti plovidbe Lucke kapetanije Pula", izvijestila je glasnogovrnica Halužan. (S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter