Jedrenje: Vujasinović 2. nakon prvog dana u Hyeresu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon prva dva plova klase Finn na regati Svjetskog jedriličarskog kupa u Hyeresu Milan Vujasinović u floti od 59 kormilara zauzima drugo mjesto nakon što je ostvario treće i peto mjesto.

- Zadovoljan sam, odradio sam ono što sam htio, strateški i taktički. Brzina je dobra, skroman je kao i uvijek Vujasinović.

Svoj najbolji nastup zasad na regatama ove razine bilježi mladi kormilar Josip Olujić, koji je odličan deseti. Na 17. mjestu je Ivan Kljaković Gašpić, 30. je Nenad Bugarin, 31. Dan Lovrović, a 34. Tudor Bilić.

Odlično su otvaranje imali i naši laseraši. Daniel Mihelić se više nego zadovoljan vratio s mora s drugim, osmim i petim mjestom. Ukupno nakon tri jedrenja u konkurenciji 123 kormilara nalazi se na četvrtom mjestu.

Tonči Stipanović je u prosjeku imao bolji dan, jedno treće i dva četvrta mjesta, no bodovi su ga ukupno ipak s jednim odbacivanjem najlošijeg plasmana svrstali na sedmo mjesto.

Jako lijep nastup i Filipa Jurišića, koji se polako, ali strpljivo, približava vrhu poretka. Nakon prvog dana je 23. Toma Višić se nalazi na 97. mjestu, Mario Zekan na 111. Prvi je Francuz Jean Baptiste Bernaz.

Šime Fantela i Igor Marenić nakon tri jedrenja nalaze se na desetom mjestu i nisu baš sasvim zadovoljni svojim trećim, šestim i sedmim ulazom u klasi 470.

Na 58. mjestu su Ante Botica i Jure Vuletić, na 80. Šime Sorić i Marin Jakovčev. Vode Australci Belcher i Ryan.

U ženskoj konkurenciji klase 470 Enia Ninčević i Romana Župan su 24. Vode Amerikanke Haeger/Provancha.

U konkurenciji 79 kormilarki klase Laser Radial Tina Mihelić je izvrsno startala, drugo mjesto u prvom plovu dana, no sljedeća dva su joj donijela 9. i 11, te ukupno zauzima 13. mjesto.

Ana Zelić je 53., Anđela de Micheli Vitturi 70., a Sandra Lulić 73.

U zadnjem od tri plova u ponedjeljak za klasu 49er pobijedili su Pavle Kostov i Petar Cupać koji ukupno zauzimaju 13. mjesto. Na prvom mjestu su Britanci Fletcher i Sign.

Među daskašima dobar nastup Luke Mratovića i Mihovila Fantele, nakon tri jedrenja Mratović je 25., a Fantela 35. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter