Jedrenje: Umaškoj Histriji dva nova lasera

Predaja novih lasera jedriličarima Histrije (Snimio Mijat GAVRAN)
Predaja novih lasera jedriličarima Histrije (Snimio Mijat GAVRAN)

Zahvaljujući programu HOO-a koji svojim fondovima nudi mogućnost potpore za unapređenje sporta u lokalnoj zajednici, umaški su jedriličari dobili dva plovila za klasu laser. Ishod natječaja je obradovao članove JK Histria, a o toj akciji s HOO-om doznali smo za predaje jedrilica na platou umaške ACI marine.

- Isplatila se ustrajnost da dođemo do te potpore HOO-a, ali uz veliku pomoć Saveza sportova Istarske županije - kazao je tajnik ZSU grada Umaga Mladen Zorić. - Oni su stali iza kandidature za ovu donaciju koja je od velike koristi za klub i njeno brojno članstvo poradi činjenice da nemaju ni jedno takvo plovilo. Od ukupne cijene jedrilica koja je 45 tisuća kuna, HOO je "pokrio" polovicu. Ostalo su podmirili Savez sportova Istarske županije s 15, te Zajednica sportskih udruga grada Umaga sa 7,5 tisuća kuna. Jedrilice su u vlasništvu ZSU grada Umaga, a za svoje će ih aktivnosti koristiti članovi JK Histria.

Na predstavljanju plovila bila je i Tina Mihelić, hrvatska reprezentativka u toj klasi, koja je zajedno s gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom umaškim jedriličarskim nadama poželjela puno uspjeha u ovoj disciplini. (M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter