Jedrenje: Tina Mihelić korak do zlata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić nalazi se korak do zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu za ženski olimpijski samac Laser Radial u kineskom Rizhaou. Uoči posljednjeg dana natjecanja i dva završna plova Tina je u vodstvu s 11 bodova prednosti ispred drugoplasirane Finkinje Tankanen.

Pretposljednjeg dana natjecanja Mihelić je pobijedila u devetom plovu i bila druga u desetom i tako stvorila razliku od 11 bodova u odnosu na drugoplasiranu kormilarku i preuzela vodstvo. Do kraja prvenstva još je dosta bodova u igri, no 11 bodova nije mala prednost.

Međutim, današnji dan je pokazao da se sve može promijeniti. Amerikanka Paige Railey koja je vodila gotovo cijelo prvenstvo pala je na četvrto mjesto.

- Odmor je sad prvi preduvjet, treba ostati smiren, ne misliti možda toliko o samom konkretnom rezultatu, nego se koncentrirati na jedrenje. Samo treba dobro odjedriti. Moramo odjedriti onako kako znam, kazala je Tina.

Finkinja Tuula Tenkaken je druga, 11 bodova iza Tine. Treća je Kineskinja Zhang s istim brojem bodova. Amerikanka Railey na četvrtom je mjestu, petoplasirana Birtanka Alison Young zaostaje za Tinom 24 boda, što je već dosta. Stoga možemo s dosta optimizma gledati na sutrašnji dan u kojem bi prvi put jedna hrvatska kormilarka mogla stati na postolje svjetskog prvenstva u seniorskoj konkurenciji olimpijske discipline.

- Sve je izgledalo lako, ali na moru je bio horor. Amerikanka je bila uvjerljiva do danas, no prvi plov je pogriješila stranu, drugi plov je loše startala i "pukla" je i odustala, bila je zadnja. Tina je isto bila koma, imala je loš start, bila je zadnja, no kad je vjetar okrenuo "virala" je i prešla na drugu stranu preko svih, na prvoj oznaci bila je u pet, na idućoj druga, u stranici u vjetar je preuzela vodstvo. Zadnja stranica bila je formalnost. Drugi plov je bio sve obrnut od prvog. Bio je to zaista nevjerojatan dan, kazao je Tinin trener Tonči Antunović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter