Jedrenje Jadranom medu top 50

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

National Geographicov magazin Traveler uvrstio je na listu top kružnih putovanja života za 2011. i Hrvatsku.

Naime, Traveler svake godine radi top listu 50 putovanja na koja treba otici barem jednom u životu obuhvacajuci citav svijet. Medu tisucama putovanja, izabiru se ona koja su nešto drugacije od obicnog, ali koja nude touroperatori i agencije sa solidnom reputacijom u industriji.

"Hrvatsku su na top listu lansirala krstarenja na starim jedrenjacima koji su nekad bili glavni opskrbljivaci namirnicama za stanovnike jadranskih otoka duž tisucu i sto kilometara jadranske obale. Sada uredeni za ugošcavanje 20 do 40 putnika krstare Jadranom nešto ležernijim tempom", navodi autorica liste novinarka Margaret Loftus.

"Stanite u lukama srednjovjekovnih utvrdenih gradova, ribarskih naselja narancastih krovova, posjetite vinograde i bijele plaže ili jednostavno uživajte promatrajuci ih s broda", kaže Loftus isticuci i dobar odnos cijene i pružene kvalitete.

Naime, od desetak putovanja po Europi, hrvatski je aranžman s pocetkom cijenom 515 americkih dolara (pa do 1.140 dolara) daleko najpovoljniji od onoga što je izabrano od europskih tura.


Podijeli: Facebook Twiter