Jednostavno u kombinaciji s pravim detaljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uskladeni s modnim trendovima za odrasle, svake se sezone na tržištu pojave novi odjevni predmeti za djecu. Iako bi djecja odjeca trebala prvenstveno biti funkcionalna i udobna, puno se pažnje pridaje i estetici, odnosno modi. Stoga mnoge modne marke uobicajeno svake sezone nude nove kolekcije za djecu.

Postoje odredeni klasicni modeli koje bi svako dijete trebalo imati u svome ormaru, no uvijek se nade poneki detalj koji nije toliko potreban, ali im roditelj ili dijete ne mogu odoljeti.

I djeca, poput ili po uzoru na odrasle, žele biti u trendu svake sezone. Posebno se to odnosi na djevojcice, koje pomno prate što oblace njihove prijateljice, dok djecaci gledaju kakve tenisice nose njihovi prijatelji. Vecina djevojcica, baš poput odraslih, lista modne casopise i sa svojim prijateljicama prica o odjeci i modnim dodacima. Ovisno o dobi, ali i fazi, u vecini su one koje vole nositi suknjice, ružicastu boju i zanimljive topice. Vec su nekoliko modnih sezona atraktivne (a i udobne) balerinke, no mogu poslužiti i prakticne otvorene cipelice.

Djevojcicama treba dopustiti da probude svoju maštu te im valja priskrbiti razlicite ukosnice, gumice za kosu i rajfove. Za ljeto su zgodni i šeširici, platneni ili slamnati. Ako vaša princeza ide na neku aktivnost, neka sama izabere model torbe u kojoj ce nositi potrebne stvari, a i koji ce joj pristajati uz odjecu.

Iako se smatra da djecaci nisu baš toliko modno osviješteni, nemojte misliti da ce vaš mali princ htjeti baš sve što mu vi predložite odjenuti. Oni vole dobre hlace s džepovima sa strane i udobne majice. Ipak, vremena se mijenjaju pa i djecaci od malih nogu sve više brinu o svom izgledu. Stoga ne cude povremeni prohtjevi za kupnjom košulje... Decki su uredni, skockani (u kariranoj košuljici), moderni i u udobnoj odjeci, a sve za ne previsoku cijenu. Ovoj se kombinaciji, primjerice košulja plus jeans, može dodati detalj poput tregera i vaš je maneken spreman za pistu, ups - školu.

U dogovoru s vama neka izabere kvalitetne tenisice u kojima ce moci skakati i trcati, a po njegovom izboru neka bude šilterica sa znakom omiljenog nogometnog kluba, koja ce ujedno biti i vrlo funkcionalna jer ce ga zaštititi od sunca.

Karirani uzorci popularniji su nego ikad, posvuda kockasto - na suknjicama, hlacama, jaknama, košuljama, hulahopkama… Kockice uvijek prolaze, za nju i njega, posebno u nijansama bež boje ili u modernim kombinacijama žuto - maslinasto zeleno i narancasto - smede.

Djevojcice koje nose haljine, košulje i suknje cvjetnog uzorka zasigurno slijede modu. Cvjetni su i modni dodaci poput kopci, gumica za kosu ili šalova koji se mogu kombinirati s odjecom jednostavnijeg uzorka. Djecaci, ali i djevojcice, i ove sezone nose majice i hlace kamuflažnog uzorka, ali boja ne ukljucuje samo zelenu ili bež, nego i narancastu, plavu i sivu.

Prevladavaju žive, vesele boje. Nijanse ružicaste, boja maline, fuksije, narancasta i sve nijanse boje lavande prevladavaju u odjeci za djevojcice, dok su boje za djecake klasicnije, kao mornarsko plava, zelena i kaki u kombinaciji sa žarko crvenom.


Podijeli: Facebook Twiter