Jednom obećano, danas zaboravljeno

Zakrpana Ulica Vladimira Gortana (N. O. R.)
Zakrpana Ulica Vladimira Gortana (N. O. R.)

Starogradska rovinjska Ulica Vladimira Gortana puna rupa svoj je make over doživjela prošle godine, kada su ulična udubljenje popunjena ostacima asfalta s drugog gradilišta. To je dakako, izazvalo revolt stanara Gortanove koji su ne samo protestirali, već brže bolje snimali i fotografirali obnovljeno da bi doslovce šokirani viđenim građevinske radove ovjekovječili.

Naravno, isto sam i sama učinila pitajući pri tom i nadležne u Gradu što se događa ?! Dobiveno službeno obećanje malo je stišalo strasti, jer je rečeno da su ispunjene rupe samo privremeno rješenje, pošto početkom godine slijedi konačna obnova. Kako smo tada mogli zaključiti ovi ostaci asfalta preuzeti s drugog gradilišta i bili su u funkciji štednje i odgovornog ponašanja Grada po sistemu da se ne baci!

Međutim, odlaskom nadležne pročelnice u mirovinu njena su obećanja, po svemu sudeći, pohranjena u ladicu. Gortanova se ne mijenja vjerojatno će ostati takva kakva danas jest. Na primjeru ove ulice, doista  vrijedi ona obećanje ludom radovanje. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter