Jednoglasno za Katarinu Ošo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mali mikrofon, ali veliki pjevaci, profesionalna rasvjeta, scenografija i nastupi, obilježja su 14. županijskog djecjeg festivala Mali veliki mikrofon, koji je u organizaciji istoimene udruge iz Buzeta, suorganizaciji Puckog otvorenog ucilišta "Augustin Vivoda" i pod pokroviteljstvom Grada Buzeta preksinoc u buzetskoj sportskoj dvorani okupio 25 pjevaca osnovnoškolskog uzrasta iz citave Istre.

Brojni roditelji, none, nonici i prijatelji podržali su mlade istarske pjevacke nade, koje su se izvodeci hitove estradnih zvijezda dosta uspješno borile sa svjetlima pozornice. Grand prix festivala osvojila je Katarina Ošo iz Svetog Ivana kod Buzeta. Pjesmu "Tebe voljeti" iznijela je s toliko emocija da je doslovno izmamila suze na oci ženskom dijelu šesteroclanog žirija.

Uz prvu nagradu strucnog ocjenjivackog suda, Katarina je osvojila i prvu nagradu publike. Druga nagrada žirija otišla je u ruke Tene Bevcar iz Labina, a treca Ele Mijatovic iz Buja. Druga nagrada publike pripala je Karli Havic iz Buzeta, a treca Mariju Banku iz Višnjana.



Titulu najboljeg pjevaca u kategoriji ucenika nižih razreda osvojio je Ijan Prelac iz Buja, a nagradu za najbolju interpretaciju dobio je Gianluca Draguzet iz Kujici. Nagradena su i tri najmlada pjevaca, 7,5 godišnjaci Ilijana i Damir Krezic iz Buja te Emanuela Jehnic iz Višnjana. Za najsimpaticniji nastup nagraden je Jure Cerneha iz Buzeta, za najbolji scenski nastup Romina Peti iz Labina, a posebnu nagradu organizatora dobila je Ana-Marija Kramaric iz Tara.

U revijalnom dijelu nastupili su mladi pjevaci koji su postigli zapažene rezultate na hrvatskim i medunarodnim festivalima, kao i plesne grupe iz Buzeta. Nakon trosatnog programa, održanog pod voditeljskom palicom Alana Poropata i Nikoline Koncarevic, zabava je, kako to i prilici ozbiljnim festivalima, nastavljena na postfestivalskom partyju. (Napisala i snimila Gordana CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter