Jednog ljeta u Višnjanu…

Start utrke cronometar
Start utrke cronometar

Pjesmom "Jednog ljeta u Višnjanu", zapravo prigodnom prilagodbom pjesme "Jednog ljeta u Puli" Mila Elegović i Bruno Krajcar otvorili su sinoć drugo izdanje romantičnog koncerta "Skupa pod zvizdama - Insieme sotto le stelle". Ova lijepa ljubavna pjesma ugodnog latino ritma, koju je Krajcar skladao na tekst Daniela Načinovića, bila je primjeren uvod u sjajan koncert koji su ovo dvoje odličnih glazbenika priredili publici koja je u velikom broju popunila trg pred palačom Sinčić u starogradskoj jezgri Višnjana.

Zanimljiv koncert

U smiraj dana, s pozornice na staroj šterni, Mila Elegović i Bruno Krajcar zaplovili su u svijet glazbe. Nakon odličnog dueta koji ih je afirmirao kao zanimljiv vokalni duo, pod višnjanskim su zvonikom naizmjenično izvodili Krajcarove autorske skladbe i songove iz filmova. Budući da je glumica, Elegović i sama priznaje kako joj je ta glazba nekako posebno draga. Za početak je odabrala sentimentalnu, ali optimističnu pjesmu "Smile" Charlija Chaplina, na koju je Krajcar je odgovorio svojom "Rožom". Već su ove prve izvedbe nagoviještale kako će ovo biti doista zanimljiv koncert, ali kada je Elegović zapjevala vječnu pjesmu "Somewhere over the rainbow" koja je proslavila Judy Garland u filmu "Čarobnjak iz Oza", postalo je jasno da je publici servirana nesvakidašnja glazbena poslastica. Romantični glazbeni doživljaj kojem se treba prepustiti i u njemu uživati bez puno razmišljanja.

Pjesma za Olivera

Bruno Krajcar za klavirom i elegantna Mila Elagović, kao hollywoodska diva na barskoj stolici, obasjani posljednjim zrakama potonulog sunca, upriličili su filmsku scenografiju kojom su pjesmama prolazile velike filmske dive i pjevačice. Upravio zato što je glumica, Elegović se, primjerice, iz čedne Judy Garland, za čas preobrazila u glamuroznu zavodnicu Ritu Hayworth i tako redom nižući velike songove. Uz mnoge nezaboravne filmske pjesme Elegović i Karjcar otpjevali su i jednu pjesmu za Olivera, koju je Mila napisala za svog bolesnog oca. Ovom su izvedbom, uz zdušne pozdrave publike, kolegi uputili želje za brz oporavak.

Iako se radi o dva različita, ponekad i suprotna pristupa glazbi. Smiren, ponekad sjetan i pa i melankoličan prepoznatljiv Krajcarov "istrijanski blues" kroz koncert sjajno je nadopunjavao Milin vokal garniran odmjerenim pokretima iskusne glumice koja fantastično pliva i u glazbenim vodama.

Ovu sjajnu glazbenu priredbu organizirala je Turistička zajednica Općine Višnjan, uz potporu Općine Višnjan, a kako su Elegović i Krajcar rekli svega ovoga ne bi bilo bez njene direktorice Romine Sinosich. Ona je organizirala i lanjski koncert "Skupa pod zvizdama - Insieme sotto le stelle", nastojeći dobrom glazbom oplemeniti višnjansku starogradsku jezgru, koja kao što se pokazalo može biti izvanredna pozornica za glazbena, ali komorna scenska događanja. Događanja poput ovog tomu u svakom slučaju itekako mogu doprinijeti. (Mirjan RIMANIĆ) 



Podijeli: Facebook Twiter