Jedno od najuspješnijih vatrogasnih natjecanja

(A. ČABARAVDIĆ)
(A. ČABARAVDIĆ)

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) i Vatrogasne zajednice Istarske županije (VZIŽ) na stadionu SRC Uljanik-Veruda održano je 7. državno vatrogasno natjecanje Republike Hrvatske koje je okupilo 227 ekipa iz Hrvatske te dvije inozemne izvan konkurencije. Po ocjeni sudionika natjecanje u Puli bilo je jedno od najuspješnijih kako u pogledu organizacije tako i po ostvarenim rezultatima. Izravna priznanja domaćinu uputili su predsjednik HVZ Ante Sanader i načelnik HVZ Željko Popović. U organizaciji natjecanja bilo je angažirano preko 100 vatrogaskinja i vatrogasaca VZIŽ. Najviše ih je bilo iz DVD-a Područne vatrogasne zajednice Pula te Javne vatrogasne postrojbe Pula.

Vatrogaskinje i vatrogasci su se natjecali u dvije discipline, u radu vatrogasnog odjeljenja s vatrogasnom motornom štrcaljkom i odgovarajućom opremom, te u trčanju štafete s preprekama. U kategoriji DVD-a, IDVD – muški – u klasi A prvo mjesto je osvojio DVD Razljev, dok su u istoj kategoriji u klasi B najuspješniji bili vatrogasci DVD Mladost Kaštel Sućurac. Kod žena u ovoj kategoriji u klasi A prvo je mjesto pripalo DVD Kašina, a u klasi B ekipi DVD Desno Trebarjevo. U kategoriji profesionalne vatrogasne postrojbe (JVP) u klasi A prvo mjesto osvojila je JVP Ivanić Grad, a u klasi B JVP Varaždin, dok je u kategoriji gosti, žene u klasi A prvo mjesto osvojila je ekipa PGD Hajdoše – Slovenija, a muški u klasi B momčad Koruška 1.

Pobjednici su stekli pravo nastupa na vatrogasnoj olimpijadi koja će se održati iduće godine u austrijskom gradu Villachu u organizaciji međunarodne vatrogasne organizacije CTIF. Državno natjecanje u Puli završeno je mimohodom sudionika na Uljanikovom stadionu i proglašavanjem rezultata, a u prigodnom programu su sudjelovale mažoretkinje iz Žminja. Prve tri ekipe u svim kategorijama (osim inozemnih)  nagrađene su medaljama, pokalima i simboličnim novčanim nagradama. Uručili su ih predsjednik i potpredsjednik HVZ Ante Sanader i Dino Kozlevac, načelnik HVZ Željko Popović, zamjenica župana Giuseppina Rajko, dogradonačelnica Elena Puh Belci, predsjednik Natjecateljskog odbora Ivan Barić, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži HVZ Milivoj Taslak, zapovjednik Javne postrojbe Pula Klaudio Karlović i ostali.

Na natjecanju je sudjelovalo i 14 ekipa iz Istarske županije, odnosno DVD-ovi Buzet, Rovinjsko Selo 1982, Lupoglav, Peroj, Pazin, Buje, te javne-vatrogasne postrojbe iz Pule, Umaga, Buzeta i Rovinja, te vatrogasna postrojba Uljanik. Ukupno je s natjecateljima, gostima i osobljem na stadionu bilo preko 3.500 nazočnih. (A. ČABARAVDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter