Jednim klikom u Zavičajni muzej Poreštine

Nove web-stranice porečkog muzeja
Nove web-stranice porečkog muzeja

Zavičajni muzej Poreštine - Museo del territorio parentino od jučer ima aktivne web-stranice www.muzejporec.hr, na kojima posjetitelji mogu doznati sve o ovoj ustanovi i njenim aktivnostima. Web-stranice izradio je Studio Revolucija iz Zagreba, a na tekstovima i materijalima radili su svi djelatnici muzeja.

- Bio je to izazov za sve muzealce. Opterećeni smo strukom, a trebalo je napraviti tekstove koji neće biti "preteški", dostupni širokom krugu publike, pogotovo u jednom zahtjevnom razdoblju kao što je to sada, kada je muzej zatvoren zbog obnove i izrade stalnog postava.

Uz ostalo, na stranicama će posjetitelji moći pratiti i stupanj razvoja ovog projekta, rekla je dr. sc. Elena Uljančić-Vekić, ravnateljica muzeja. Stranice će informacijama redovito ažurirati djelatnici muzeja, a na njima se nalazi i direktna veza s Facebook profilom.

- Od početne ideje od pokretanja stranica proteklo je godinu dana, iako to nije bio konstantan rad. Ali, rad na web-stranici i njen život tek počinju, rekao je Vladimir Končar, umjetnički voditelj Studija Revolucija, koji je na predstavljanju sudjelovao putem Skypea, budući da je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta morao ostati u Zagrebu.

Na web-stranicama posjetitelji mogu naći informacije o muzeju, uslugama, prostorima u njihovom vlasništvu, lokacijama, arheološkim istraživanjima, a tu su i povijest porečke muzejske institucije i Poreča, izvještaji o izložbama, programi edukacije za djecu i odrasle, informacije o fundusu, novosti i press materijali. Po najavi, slijedi prijevod stranica na engleski i talijanski jezik, a planirana je i izrada kalendara događanja. Izrada stranica koštala je oko 40 tisuća kuna. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter