Jedne zime u Buzetu s Brunom Krajcarom i Leom Dekleva

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Istarsko - zagrebački duet Bruno Krajcar i Lea Dekleva, svojim su nastupom na predbožićnom koncertu "Jedne zime u Buzetu" razgalili posjetitelje u buzetskom Narodnom domu zvucima autorskih skladbi, evergreena i prigodnih blagdanskih melodija.

Božićne pjesme

Kroz kantautorskim pristupom obojanu glazbenu priču prisjetili su se autorskih pjesama koje su pisali za brojne glazbenike, te posebno prijatelja i suradnika Olivera Dragojevića, pa su tako izveli Deklevinu pjesmu "Nevera" i Krajcarovu "Vjeruj mi".

Prosinački nastup bila je prilika i za tradicionalne božićne pjesme kao što su "Radujte se narodi", "Svim na zemlji", "U to vrijeme godišta" i Krajcarovu autorsku "Srićna je ura" na čakavskom.

Bruno Krajcar i Lea Dekleva početkom godine predstavili su singl "Igračka vjetrova", pjesmu s uglazbljenom poezijom Tina Ujevića. Singl su premijerno izveli na prošlogodišnjem festivalu Chansone u Zagrebu, a ove su godine snimili i videospot.

Sličan senzibilitet

- Sličnog smo senzibiliteta, sličnog glazbenog izričaja, nema puno kantautora mlađe generacije u Hrvatskoj koji i pišu stihove i glazbu i izvode te pjesme. S Deklevom smo se našli na tom nekom senzibilitetu i na tom zajedničkom putovanju kroz kantautorstvo koje nije komercijalno već najiskrenije glazbeno izražavanje. Napišeš stihove, otpjevaš i to pred publikom bude kao neka najiskrenija ispovijest kada kroz te pjesme progovaraš o svom životu, rekao je Krajcar.

U programu koncerta prvotno je, uz Krajcara, trebala sudjelovati glumica i glazbenica Mila Elegović, koja je zbog iznenadnih i neodgodivih obveza, u zadnji čas morala otkazati svoj nastup, a umjesto nje nastupila je glazbena umjetnica, kantautorica i skladateljica Lea Dekleva iz Zagreba. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter