Jednake mogućnosti: Dino i Andrija rade u McDonald'su


Dino Sloković iz Pule i Andrija Krot Novosel iz Zagreba iduća dva tjedna bit će sudionici rehabilitacijsko-edukacijskog programa i usvajati određene radne vještine u pulskom McDonald'su. Riječ je o prvom uključivanju mladeži s Down sindromom u III modul PAPO programa - modul McDonald's. Tvrtka Globalna hrana, nositelj franšize McDonald's za Hrvatsku, i Down sindrom centar Pula počinju suradnju s ciljem podupiranja i promicanja prava na jednake mogućnosti te socijalnog uključivanja osoba s Down sindromom u širu javnost.  

- U programu se ide korak po korak, a cilj je stjecanje društvenih i socijalnih kompetencija radi lakše integracije u život lokalne zajednice. Osobe s Down sindromom na taj način razvijaju samopoštovanje i ostvaruju pravo na nesmetano odrastanje i jednake mogućnosti, rekla je danas Branka Butorac, ravnateljica pulskog Down sindrom centra, koji je i osmislio PAPO program. Taj im je program Svjetska zdravstvena organizacija visoko ocijenila.

Butorac je u kolovozu ove godine dobila i priznanje World Down Syndrom Day Award u Capetownu, za iznimna postignuća u unapređenju života osoba s Down sindromom, te je pozvana u Strasbourg na skorašnji skup "Temeljna ljudska prava i pravo na život djece s Down sindromom". (piše T. GRBIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter