Jedna škola se seli, druga ceka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srednja škola Zvana Crnje u Rovinju nastavu ce u ponedjeljak u 13 sati poceti u zamjenskoj zgradi Osnovne škole Jurja Dobrile. Takvu je odluku u petak donijela ravnateljica Marija Brana, nakon što zgrada Gimnazije poslije rekonstrukcije nije dobila uporabnu dozvolu.

Nastava ce se u zgradi OŠ Jurja Dobrile vjerojatno održavati tri do cetiri tjedna, dok se ne obavi konacno preseljenje škole.

Ravnateljica Srednje talijanske škole Ines Venier, cije je škola vecim dijelom vec preselila u renoviranu zgradu, u petak nam je rekla da je pismeno dobila obecanje graditelja da ce radovi biti završeni do kraja iduceg tjedna. Tako je pocetak nastave odgoden za 13. ili 14. rujna. Škola je vec napravila novi program nastave, kojim ce nadoknaditi prvi tjedan.

Županijski procelnik za obrazovanje Mladen Dušman u petak je pokušavao dobiti informacije iz odjela za kapitalne aktivnosti Ministarstva obrazovanja, koje vodi investiciju na rovinjskoj Gimnaziji, no nije saznao tocan datum završetka radova i dobivanja uporabne dozvole.


Podijeli: Facebook Twiter