Jedna pravila vrijede za Hajduk, a druga za Dinamo?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik udruge Naš Hajduk Žan Ojdanić izjavio je danas da jedna pravila vrijede za Hajduk, a druga za Dinamo. Naime, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odbacila je prijavu devetero malih dioničara Hajduka, koji su tvrdili da je od 2006. do 2012. iz zagrebačkog proračuna nezakonito dodijeljeno 214,7 milijuna kuna Dinamu.

"Očito jedna pravila vrijede za Hajduk, a druga za Dinamo. Zašto je tome tako trebat ćete pitati gospođu Olgicu Spevec (predsjednicu AZTN-a) i nadležnu agenciju. Na nama je da se pobrinemo da na ta i slična pitanja odgovore daju pred Upravnim sudom, svojim kolegama u Bruxellesu te saborskim zastupnicima kojima Agencija daje izvještaj o svom radu", rekao je Ojdanić za internetski portal Dalmacija News.

AZTN je utvrdio da su ta sredstva odobrena temeljem programa financiranja javnih potreba u sportu, koji je donijela zagrebačka Gradska skupština, kao što je to predviđeno Zakonom o sportu.

Po Agenciji, sporna nisu ni sredstva koja je Dinamo dobivao od državnih poduzeća, poput HEP-a ili Croatia osiguranja, jer su ih dobivali temeljem sponzorskih ugovora kakve su te tvrtke imale i s drugim klubovima, npr. Hajdukom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter